Alle 18-vuotiaiden MM-kisat kruunaavat Konsta Heleniuksen kauden – Antaa näkemyksensä Liigan finaalien ennakkosuosikista: "Aika vahva nippu"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Konsta Helenius pelasi Pikkuleijonien riveissä Raumalla ja Eurajoella järjestetyssä neljän maan turnauksessa helmikuussa.
Kuva © Tiia Mahkonen

Yksi Pikkuleijonien ensikertalaisista Sveitsin MM-turnauksessa on Liigaan asti tiensä kauden aikana raivannut Konsta Helenius. Ensimmäisiin kisoihinsa valmistautuva Helenius on matkassa hyvillä fiiliksillä.

– Joskushan ne ensimmäiset kisat tulevat. Nyt tulivat sitten tänä vuonna.

Heleniuksen mukaan turnauksessa on odotettavissa kovia otteluita, sillä mukana ovat ikäluokan parhaat pelaajat. Kisojen päätavoite on nuorukaisella kirkkaana mielessä.

– Kyllä täältä voittoa lähdetään hakemaan, Helenius vastaa päättäväisesti.

Vasta 16-vuotias hyökkääjä oli asettanut torstaina alkavat MM-kisat kauden päätavoitteekseen. Nuorukaisen nousujohteinen kausi alkoi Tapparan U20-joukkueessa ja vei aina Jukurien liigamiehistöön asti.

Puolikkaan runkosarjan Mikkelissä pelannut ja siellä lupaavia otteita esittänyt Helenius on tähänastiseen kauteensa tyytyväinen.

– Jos A:sta aloittaa ja sitten pääsi Liigaan, niin meni ainakin hyvin siinä. Liigassa nyt oli ehkä aluksi vähän tukkoista. Siitä sitten lähti pikkuhiljaa oppimaan sitä Liigan peliä ja kamppailuvaadetta, ja peli parani pikkuhiljaa ja sain enemmän vastuuta. Nyt sitten kauden kruunaavat nämä kisat.

Helenius kokee Liiga-kiekon kehittäneen eniten hänen kamppailupelaamistaan. Lisäksi nuori hyökkääjä toteaa pelaavansa Liigan myötä entistä huolellisemmin.

– Kamppailupeli on kovaa ja siellä ei luovuteta missään vaiheessa. Siellä kaikki tekevät sitä samaa hommaa. Siellä ollaan samalla sivulla joka asiassa ja paikataan kaverin virheitä, niin siellä ei mitään ylivoimahyökkäyksiä tule niin paljon kuin A:ssa, Helenius vertailee nuorten pääsarjan ja Liigan välisiä eroja.

Omina vahvuuksinaan nuori hyökkääjä pitää kiekollista pelaamistaan, pelisilmäänsä ja luisteluvoimaansa. Pelaajana enemmän syöttelijänä kunnostautunut Helenius toivoisi tekevänsä enemmän maaleja.

– Tykkään olla paljon kiekon kanssa ja operoida sillä. Ehkä enemmän syötellä kuin tehdä maaleja. Mutta kyllä niitä maalejakin olisi kiva tehdä, Helenius kuvailee itseään pelaajana.

Nuori peluri ei ole asettanut itselleen erityisiä tavoitteita MM-kisoihin, vaan pyrkii ainoastaan tekemään sen mitä osaa ja luottaa sen riittävän.

MM-turnauksen kanssa samaan aikaan käynnistyvien Liigan finaalien Tapparan juniorijoukkueissa kiekko-oppinsa saanut Helenius uskoo olevan kirvesrintojen heiniä.

– Kyllä se (Tappara) ihan päätyyn menee. Olen katsonut kaikki ottelut, jotka olen vain pystynyt. Aika vahvalta on näyttänyt.

– Veikkaan, että mikään joukkue ei pysty sitä neljää kertaa voittamaan, aika vahva nippu, nuorukainen tuumii toista perättäistä Liiga-mestaruuttaan jahtaavasta Tapparasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle