Alkukaudesta hyvällä tahdilla maaleja mättänyt Toni Suuronen oli tyytyväinen viikon päätökseen – "Se oli taisteluvoitto koko joukkueelta"

LIIGA / Haastattelu
Toni Suuroselle onnistumiset ovat tuoneet lisää vastuuta kaukalossa.
KooKoon alkukauden valonpilkahdus on ollut Toni Suuronen. Alkukauden perusteella hyökkääjä on tällä hetkellä noin 30 maalin tahdissa. Kauden ensimmäinen täysi pistepotti kotiottelusta lämmitti hyökkääjän mieltä.

KooKoon kauden positiivisempia yllätyksiä on ollut Toni Suurosen syysvire. Pitkään kouvolalaisia edustanut 27-vuotias hyökkääjä on alkukauteen iskenyt jo viisi osumaa, kun liigauran parhaalla kaudelle on syntynyt seitsemän maalia. Haminassa syntynyt hyökkääjä on ainoastaan parin maalin päästä yhden kauden ennätyksestään.

– Totta kai on mukava saada hyvä lähtö kauteen. Kaikki on tapahtunut lumipalloefektin lailla, kun on sattunut menemään sisään. Sitä kautta toki itseluottamusta on tullut lisää.  Hyvin on tullut myös minutteja, niin on ollut kiva pelata, Suuronen tokaisi nykyvireestään.

Selkeästi paremmalle tehovireelle löytyy syynsä kasvaneesta vastuusta ja edellliseen kesään nähden paremmasta harjoittelusta, mutta kasvanut vastuu on varmasti myös iso tekijä hyökkääjän tehoissa.

– Mitä vertaa tuohon edelliseen kauteen, niin siihen nähden päässyt vetämään hyvän kesän alle. Tullut nyt enemmän vastuuta ja sattunut onnistumaan. Hyvä niin.

KooKoo onnistui nappaamaan vihdoin kauden ensimmäisen täyden pistepotin kotonaan, kun se kaatoi KalPan maalein 1–0. Voittoon riitti ainoastaan yksi osuma, ja siitä vastasi 19-vuotias hyökkääjä Matic Török. Suuronen oli kuitenkin tyytyväinen siihen, millaisen päätöksen kolmen ottelun viikko sai.

– Saatiin hyvä lopetus viikolle, vaikka eilen toki saimme myös tärkeät kaksi pistettä. Se ei kuitenkaan ollut parasta, mihin pystytään. Tänään oltiin puolestaan sitkeitä, ja saatiin kolme pistettä kotiin.

Ottelun suurena sankarina loisti maalivahti Oskari Setänen, joka nappasi 38 torjuntaan kouvolalaisten maalilla. Hyökkääjä antoi maalivahdille kunniaa voitosta, mutta pienen marginaalien otteluissa ratkaisuksi osoittautuivat pienet asiat.

– Oskulta (Setänen) huippupeli, joka tietysti auttoi siinä hommassa. Tehtiin tänään hyvin noita pieniä voittavia asioita. Se oli taisteluvoitto koko joukkueelta.

Kouvolalaiset pelaavat seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona vierasottelun Raumalla Lukkoa vastaan. KooKoo on ollut alkukaudesta paras vierasjoukkue koko sarjassa.

18 jaossa olleesta pisteestä kymenlaaksolaiset ovat napanneet tililleen peräti 15. Mukaan Satakuntaan tarvitaan myös tästä ottelusta tutut asiat.

– Otetaan tuo taistelu ja henki, jotka meillä olivat tänään. Lähdetään parantamaan tuota meidän omaa kiekollista pelaamista.

Hyökkääjä on saanut pelata koko kauden Teemu Engbergin ja Olli Korhosen kanssa. Hyökkääjä näkee, että ketjun pysyminen kasassa koko kauden ajan on tärkeä asia.

– Mukava tuossa on pelata, hyväjalkaisia ja vahvoja vääntäjiä ovat molemmat. Meillä on aika selkeä sapluuna, että mitä me tehdään.

– Ollaan nyt oltu koko kausi kimpassa, niin tiedämme, että mitä toinen tekee seuraavaksi. Se on hyvin lähtenyt rullaamaan. Vielä vähän, kun parannetaan tuosta, niin hyvä tulee.

» Lähetä palautetta toimitukselle