Alivoimapelissä kunnostautunut Neighbours on nauttinut kisatunnelmasta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Neighbours (63) juhlii Kanadan toista maalia.
Kuva © Jarno Hietanen

Ottelun ensimmäisessä erässä Suomi sai pelata kaksi kertaa ylivoimaa. Ensimmäinen tilaisuus aukesi ottelun ollessa vielä maaliton, toisen aikana Suomella oli mahdollisuus tasoittaa ottelu. Näissä tilanteissa ei kuitenkaan nähty maaleja. Yksi Kanadan tärkeimpiä alivoimapelaajia oli tuolloin Jake Neighbours.

− Kaikkien pelaajien on pelattava tiettyä roolia tässä joukkueessa. On tärkeää, että minun kaltaiseni pelaaja ottaa vastuuta alivoimalla ja puolustuspelaamisessa. Otan vastaan roolini ylpeydellä, Neighbours kommentoi.

Pelin edetessä Neighbours otti vastuuta myös hyökkäyspäässä. Hän syötti voittomaaliksi jääneen Samuel Blaisin osuman.

− Justin Barron pelasi siinä hienosti saadessaan kiekon ulos puolustusalueelta. Puolustaja kaatui ja avasi meille ylivoimahyökkäyksen. Yritin vain löytää paikan Blaisille. Hän teki hyvää työtä laittaessaan kiekon maaliin.

Kanada on kohdannut sekä Latvian Riiassa että Suomen Tampereella, ja selvinnyt molemmista otteluista voittajana. Se on iso asia Neighboursille, joka on nauttinut otteluiden tunnelmasta.

− On erityistä pelata kisaisäntiä vastaan hienon yleisön edessä. Tiesimme, että ottelusta tulee vaikea. Olemme iloisia, että voitimme.

Latvia on uudelleen vastassa, kun Kanada pelaa välierissä lauantaina. Neighbours luottaa joukkueineen samaan tyyliin, millä Kanada on edennyt tähänkin asti.

− Ei ole väliä, kuka on vastassa, meidän täytyy pelata samalla tavalla. Nautimme tästä voitosta tämän illan. Sen jälkeen alamme keskittymään Latviaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös