Alex Vlasic pettyi tulokseen - haluaa seurata serkkunsa jalanjälkiä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Alex Vlasic edustaa eri maata kuin serkkunsa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Yhdysvaltojen puolustaja Alex Vlasic joutui pettymään välierätappion seurauksena. Kausi jäi näin vaille huipentumaa.

Yhdysvallat oli voittanut Venäjän alkusarjassa kolmella maalilla, mutta välieräottelu osoittautui tiukemmaksi. Venäjä oli lopulta parempi voittomaalikilpailun jälkeen.

− Meidän olisi pitänyt hyödyntää tilanteita paremmin ensimmäisessä erässä, Alex Vlasic viittasi lukuisiin ylivoimiin, jotka jäivät joukkueelta hyödyntämättä.

Vlasic antoi kunniaa vastustajalle voitosta.

− Tietysti nousimme päätöserässä, mutta sitten peli lipesi yhdessä vaihdossa ja Venäjä on niin hyvä joukkue, että pystyi hyödyntämään sen.

Vlasic myönsi Venäjän maalivahdin Jaroslav Askarovin olleen ottelussa erinomainen.

− Hän on aina pelannut meitä vastaan hyvin. Hän seisoi päällään tässä ottelussa.

Yhdysvaltojen kausi ei tuonut kirkkainta mitalia 18-vuotiaiden kisoista. Vlasicin mukaan pronssikin on tavoiteltava asia.

− Kautemme ei mennyt suunnitelmien mukaan, joten kopissa tunnelma oli alakuloinen. Uskoimme parempaan, mutta nyt pitää latautua uudestaan pronssipeliin.

Pelityyliltään Alex Vlasic muistuttaa paljon hänen serkkuaan Marc-Édouardia, joka on ollut vuosikymmenen ajan San Jose Sharksin kärkipuolustajia.

− Olen aina seurannut häntä tarkasti. On hienoa, että joku läheinen pelaa NHL:ssä niin hyvin. Hän on roolimalli, ja olen yrittänyt jäljitellä häntä pelissäni.

Siinä missä Vlasic edustaa Yhdysvaltoja, Marc-Edouard on kanadalainen. Alex antaa selvityksenä tähän.

− Isäni ja hänen veljensä asuivat Montrealissa, jossa Marc-Edouard syntyi. Isäni muutti Yhdysvaltoihin yliopiston jälkeen, joten sillä tavalla päädyimme eri maiden puolelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle