Aleksi Mustonen toimi jatkoajalla ottelun ratkaisijana ylivoimamaalillaan: "Se on mun mielestä hyvä, että pelaajat saavat itse päättää niitä"

LIIGA / Haastattelu
Aleksi Mustonen teki maalin illan ottelussa.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Lahdessa nähtiin tasainen kamppailu, kun Pelicansin vieraaksi saapui KooKoo. Vähämaalinen ottelu venyi jatkoajalle, missä 2−1-ratkaisumaalin ylivoimalla teki Pelicans-hyökkääjä Aleksi Mustonen.

Maajoukkuetauon alla parantuneita otteita esittänyt Pelicans voitti toisen ottelunsa peräkkäin, kun turkoosinutut kaatoivat Lahdessa vierailleen KooKoon. Ottelun ratkaissut Aleksi mustonen, 24, oli tyytyväinen niin omaan peliinsä kuin joukkueen peliin.

− Hyvin kulki ainakin omasta mielestä ja saatiin voitto niin mikäs sen hienompaa.

− Puolustettiin hyvin. Yhden maalin kun antaa kaverille niin silloin voitetaan pelejä. Tyytyväinen tuohon uhrautumiseen mitä oli alivoimalla ja ylivoimalla tehtiin maalit niin oli hyvä peli koko joukkueelta.

Maajoukkuetauon rytmiä avanneen Mustosen mukaan myös pelillisiä asioita puitiin.

− Alkuviikko treenattiin kovaa ja loppuviikko otettiin iisiä.

− Kyllä me niitä käytiin läpi ja käymistä olikin. Ei se ole valmista vieläkään, että onhan siinä hommia vielä.

Monipuolinen hyökkääjä pystyy pelaamaan niin keskellä kuin laidassa ja ketjukoostumukset Mustosen ympärillä ovat muuttuneet useaan otteeseen. Mustonen ei kuitenkaan koe tätä rasitteena.

− En mä sitä mitenkään mieti. Siinä pelataan mihin koutsi laittaa, välillä laidassa, välillä sentterinä. Äijät vaihtuu ympärillä, mutta ei sillä ole mitään väliä.

Pelicans otti jatkoajalla aikalisän ennen ylivoimansa alkua ja pelaajat pitivät käytännössä aikalisän itsekseen piirtelemällä fläppitaululle sekä käymällä asioita läpi. Mustosen mukaan pelaajat saavat päättää tietyistä asioista kentällä.

− Saadaan aika hyvin ite päättää. Eihän koutsit kuitenkaan pelaa, me siellä pelaamme. Ei me nyt kaikkea päätetä, mutta sellaiset pienet fiksaukset. Se on mun mielestä hyvä, että pelaajat saavat itse päättää niitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle