Aleksi Heponiemi: "Tietenkin pari maalia vähän helpottaa oloa"

LIIGA / Haastattelu
Maalipyssyn ruuti oli perjantaina Raksilan hallissa kuivaa.
Kuva © Jarno Hietanen
Aleksi Heponiemen tehopisteet ovat olleet kevään pudotuspeleissä vähissä. Herääminen tapahtui kuitenkin oikeaan aikaan, sillä Heponiemen kahden maalin ansiosta Kärpät voitti HIFK:n jatkoerässä tulleen voittomaalin jälkeen lukemin 2–1. Kärpät johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 3–2.

Runkosarjassa Heponiemi takoi 50 ottelussa pisteet 16+30=46. Tämän kevään kahdeksassa pudotuspelissä olivat syntyneet ainoastaan tehot 1+0. Perjantai-illan kaksi maalia tulivat kuitenkin tärkeään paikkaan Kärppien kauden jatkumisen kannalta. Paineita illan sankari ei kuitenkaan tunne kokeneensa, vaikka pisteitä ei ole viime aikoina ennen tätä iltaa juuri tullut.

– Ei siinä mitään suuria paineita tullut, vaikka pisteitä ei välillä tullutkaan, mutta tietenkin pari maalia vähän helpottaa. HIFK oli tänään hyvä. Meiltä oli hermostunut pelin alku, mutta parannettiin koko ajan ottelun edetessä.

Viime ja toissa kaudella Heponiemi pelasi Kanadassa juniorisarjassa. Runkosarjassa 57 ottelussa syntyi 118 pistettä, pudotuspeleissäkin 26 ottelussa 30 pistettä. Hyppäys Kanadan juniorisarjoista miesten peleihin on tuntunut jonkun verran erilaiselta.

– Tiukkaa vääntöä on ollut, ja paljon pitää voittaa kentällä kaksinkamppailuja, jotta voi voittaa. Mitään siellä kaukalossa ei nyt saa ilmaiseksi

Seuraava ottelu pelataan Helsingissä ensi maanantaina. Kärpät ei ole Helsingissä pelatuissa pudotuspeleissä voittanut kummallakaan kerralla. Edellisellä kerralla Kärpät jäi jopa maaleitta, ensimmäisen kerran Liigan peleissä sitten viime syyskuun..

– HIFK on todella kova omassa hallissa, jossa heillä on siellä kova mökä. He pelaavat kovalla intohimolla ja meidän pitää vaan pystyä vastaamaan siihen ja voittaa kaksinkamppailuja. Sitä kautta saadaan tilaa kaukalossa ja voittoja meille, Heponiemi loi katseen tulevaan koitokseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle