Aleksi Heimosalmi sätti omiaan alun lepsusta kiekollisesta pelistä − "Jouduimme kamppailemaan tosi paljon ja pelin luonne oli erilainen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Aleksi Heimosalmi on taitava kiekollinen puolustaja.
Kuva © Tiia Mahkonen

Puolustaja Aleksi Heimosalmi myönsi, että Nuoret Leijonat ei ollut parhaimmillaan MM-kisojen toisessa ottelussaan.

− Oli tosiaan aika vaikea matsi ja alku oli meille nihkeä. Uskon, että tämä oli kuitenkin hyvä kokemus. Jouduimme kamppailemaan tosi paljon ja pelin luonne oli erilainen kuin Latviaa vastaan. Nyt väänsimme kulmissa ja riistimme kiekkoja.

Lopulta Suomi onnistui kuitenkin nousemaan peliin mukaan ja nappaamaan voiton voittomaalikilpailun päätteeksi. Pelilliset solmut muun muassa avauspelaamisessa aukesivat yksinkertaisilla jutuilla.

− Kiekollinen pelimme ei ollut tarpeeksi hyvällä tasolla alussa. Paransimme loppua kohti ja peli alkoi kääntyä hyvin. Lisäsimme huolellisuutta. Ehkä siinä alussa oli vähän sähläystä. Saimme paremmat rytmit keskittymisen kautta.

Vaikka Tšekki iskikin Leevi Meriläisen selän taakse kolme maalia, oli Heimosalmi vakuuttunut puolustajien ja maalivahdin yhteistyöstä.

− Hyvin se on toiminut. Meillä on omat huudot kentällä ja tiedämme ne. Ne ovat ihan selvät, eikä niissä ole mitään epäselvyyksiä.

Omaan tekemiseensä puolustaja oli lopulta ihan tyytyväinen.

− Tämä peli oli itselleni alkuun vähän vaikea niin kuin kaikilla. Paransin hyvin ja viimeinen erä oli itseltä hyvä.

Nuorilla Leijonilla on seuraavaksi edessään reilun kahden päivän tauko peleistä. Tulevat vuorokaudet sisältävät mausteita tutusta keitoksesta.

− Ei ole ennen tainnut olla kahta päivää välissä. Todennäköisesti huomisen palauttelemme ja palaudumme hyvin. Varmaan myös käymme jäällä ja olemme sitten raikkaina seuraavassa pelissä.

Heimosalmi ei ole ainakaan vielä lähtenyt Edmontonin kaduille talsimaan, vaikka vuodenvaihteen epäonnistuneista kisoista poiketen olosuhteet sen sallisivatkin.

− Hotellilla olen vain hengaillut ja käynyt salilla palauttelemassa. Siinähän se aika menee sitten. Vaikka nyt ei olekaan kuplaolosuhteita, niin ei ole tullut vielä käytyä hotellin ja hallin ympäristöä enempää. Ehkä jossain vaiheessa sitten, Heimosalmi pohti.

Juttua korjattu 2.01: Muutettu Tšekin maalimäärä.

» Lähetä palautetta toimitukselle