Aleks Haatanen näkee kotiedun isona asiana KalPa-sarjassa: "Molemmissa halleissa ollut hyvä tunnelma"

LIIGA / Haastattelu
Aleks Haatanen on Pelicansin runkopelaajia.
Pelicans voitti KalPan puolivälieräsarjan kolmannessa ottelussa viime hetken tasoitus- ja voittomaalilla. Pelicansin nelosketju teki jälleen tärkeää työtä, jonka ansiosta kotijoukkue sai peliotetta itselleen.

Pelicans voitti värikkäiden vaiheiden jälkeen KalPan ja nappasi toisen kiinnityksen puolivälieräsarjassa. Pelicansin 22-vuotias Aleks Haatanen keräsi peliaikaa hieman yli 11 minuuttia. Nelosketjun laidalla operoiva hyökkääjä näki ottelun hallinnan vaihdelleen ottelun sisällä.

– Ensimmäinen erä oli vähän vuoristorataa, toinen erä oli aikalailla varmaan meidän. Sitten taas kolmannessa erässä nähtiin vähän kaikenlaista, Haatanen summasi ottelua.

Viimeiset viisi minuuttia tarjosi kolme maalia, kun Juuso Könönen vei ensiksi KalPan johtoasemaan. Pelicans ei kuitenkaan lannistunut, vaan tuli Tyler Kelleherin maaleilla rinnalle ja ohi. Pelicans-ryhmässä on Haatasen mukaan kova usko omaan tekemiseen, eikä tulos ohjaa pelaamista liikaa.

– Meillä on kova luotto meidän tekemiseen ja kavereihin tuolla. Meillä on helvetin hyvä jengi ja luotetaan siihen että me tullaan aina kääntämään pelit.

Haatanen muodostaa lahtelaisten nelosketjun yhdessä Sakke Hämäläisen sekä Miika Roineen kanssa. Vaikka kolmikko ei välttämättä tee eniten pisteitä, on kyseinen koostumus ollut läpi sarjan isossa roolissa siinä, että Pelicans on saanut hyökkäysalueaikaa ja sitä kautta peliotetta itselleen.

– Meillä on Saken ja Roiston kanssa kanssa pitkä taival, tässä kolme vuotta ollaan oltu yhdessä ja pelattu paljon. Ollaan saatu hyvin kiekko hyökkäysalueelle ja sitä kautta hyökkäysalueaikaa, mikä on elintärkeää tällaisessa sarjassa.

Joukkueiden välinen sarja on ollut avausottelusta asti melko lämminhenkinen. Haatasen mukaan se antaa tietynlaista lisäbuustia pelaamiseen, vaikka painottaa että kahinat tulee vasta oman pelisuunnitelman toteuttamisen päälle, jos ovat tullakseen.

– Se tekee sen, että on koko ajan hereillä. Se on vähän ehkä klisee, että sellainen kuuluu tähän pudotuspelimaailmaan, mutta ehkä se tuo peliin vähän pirteyttä.

Tähän mennessä kaikki kolme ottelua ovat päättyneet kotijoukkueen voittoon ja Haatanen myös mainitsee, että kotiedulla on aitoa merkitystä.

– Onhan se iso etu. Molemmissa halleissa ollut hyvä tunnelma, Kuopiossa oli myös hyvä tunnelma, mikä varmasti auttaa KalPaa. Kyllä se on iso etu, ainakin henkilökohtaisesti tuntuu siltä.

Muokattu 10.03: Maanantain voitto oli Pelicansille toinen kiinnitys, ei kolmas.

» Lähetä palautetta toimitukselle