Akil Thomas on Kanadan sankari – neloskentän hyökkääjä ratkaisi maailmanmestaruuden turnauksen avausmaalillaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Toisen polven kiekkoilija Akil Thomas ratkaisi vuoden 2020 nuorten maailmanmestaruuden Kanadalle.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Barrett Hayton oli tasoittanut pelin 3-3:een kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun tuli Akil Thomasin neloskentän vuoro lähteä jäälle. Thomasin pistesaldo tässä vaiheessa turnausta näytti yhtä syöttöpistettä avausottelusta Yhdysvaltoja vastaan.

Connor McMichael oli kai vain heittämässä purkukiekkoa. Sain sen haltuuni ja näin Venäjän alueella tilaa. Kiekko oli jo liukumassa maalivahdille, kun kurotin siihen ja sain sen lyötyä sisään rystyltä, Thomas muisteli voittomaalin tekoa.

− En edes ollut yllättynyt maalista. Dale (päävalmentaja Hunter) käski meidät jäälle. En ollut pelannut ottelussa paljon, mutta jotenkin tunsin, että nyt tapahtuu jotain.

Ottelua oli tuossa kohtaa jäljellä vielä hitusen vajaat neljä minuuttia, ja Kanada oli Thomasin maalilla siirtynyt 4-3 johtoon. Kaiken kaikkiaan Thomas sai loppuottelussa jääaikaa 5 minuuttia ja 23 sekuntia.

− En voi kuvaillakaan fiilistä maalin jälkeen. En tiennyt miten päin pitäisi olla, halusin vain ottelun loppuvan mahdollisimman pian. Sen jälkeen otettiin pari jäähyä, ja se kiekko osui kameraan... Oltiin ihan pähkinöinä ja hermoiltiin penkillä, Thomas kuvaili.

− Mutta saatiin homma hoidettua!

Venäjä nöyryytti Kanadaa sen kaikkien aikojen suurimmilla häviönumeroilla alkusarjassa.

− Jo finaaliotteluun lähtiessä oli hyvä fiilis. Kun oltiin kaksi maalia tappiolla, olin ihan varma, että kyllä ne maalit sieltä vielä tulevat. Oli hyvä, että Venäjä nöyryytti meitä alkusarjassa, koska meidän oli nyt vastattava haasteeseen vahvasti, Thomas vakuutti.

− Venäjä on vaikea joukkue kohdata. Heillä on todella taitavia, kovia pelaajia, jotka ovat vahvoja, isoja ja nopeita. Varmasti yksi kovimmista joukkueista, jota vastaan olemme pelanneet, Thomas suitsutti.