Aidan Dudas tiesi siirtyvänsä Eurooppaan vasta kesän lopulla − vanha ystävä suostutteli TPS:ään

LIIGA / Haastattelu
Aidan Dudas on sopeutunut Turkuun.
Kuva © Timo Savela
TPS:n kanadalaishyökkääjä Aidan Dudas kuuli siirrostaan Eurooppaan vasta heinäkuun lopulla. Nopeasta muutosta huolimatta hyökkääjä on sopeutunut Suomeen niin pelillisesti, kuin kulttuurillisesti.

TPS on ollut Liigan avausviikon kovakuntoisimpia joukkueita. Tiukka 3–2-voitto Sportista kauden kotiavauksessa jätti Aidan Dudasin tyytyväiseksi, vaikka kanadalaishyökkääjä olisi toivonut joukkueeltaan pelillisesti enemmän.

− Jokainen joukkue tässä sarjassa osaa pelata, joten joka ilta täytyy painaa sata lasissa. Emme onnistuneet pelaamaan tavalla jolla halusimme, mutta voitto on voitto. Ensimmäinen viikko on ollut hyvä.

Dudas koki yllätyksen kesän lopulla, kun siirto Eurooppaan alkoi näyttää todennäköiseltä. Turussa häntä oli vastassa juniorisarjoista tutuksi tullut kasvo, jolla oli Dudasin mukaan suuri vaikutus tehtyyn päätökseen.

− Päätös siirtyä tänne ei varsinaisesti ollut vaikea. Olen kuullut Euroopasta ja TPS:stä paljon hyvää. Tunsin Petrus Palmun jo ennestään ja hän kehui sekä paikkaa että organisaatiota. Tiesin vasta kesän lopulla siirtyväni Eurooppaan, joten kun päätöksen tein, TPS oli ehdottomasti listani kärjessä.

Muuttomatka oli pitkä, mutta Dudas kertoo sopeutuneensa loppujen lopulta hyvin kulttuuriin, jossa on paljon samankaltaisuuksia hänen kotimaahansa Kanadaan nähden.

− Seura on tukenut minua hienosti. Valmennuksesta ja muusta henkilökunnasta joukkuekavereihin kaikki ovat olleet todella avuliaita. Maisemanvaihto on ollut helppoa.

− En ole huomannut kaipaavani erityisemmin mitään. Suomi ja Kanada ovat lopppujen lopuksi maana hyvin samanlaisia ja olen kotiutunut. Kaupungit ovat hieman erilaisia, kerrostaloja on enemmän ja kaikki on rakennettu välimatkojen suhteen tiiviisti. Pidän Suomesta paljon.

Mikä laulaen tulee, se viheltäen menee

TPS rypee talousongelmissa ja seura on käynnistänyt kahden vuoden mittaisen ohjelman, jolla on tarkoitus kiriä kiinni edeltävien vuosien talouskatoa ja tehdä TPS:stä omavarainen. Dudas on tietoinen tilanteesta, mutta seuran itsensä puolesta asiasta ei ole keskusteltu.

− Olen kuullut tilanteesta, mutta en ole erityisen hyvin kärryillä asian suhteen. Minulle ei suoraan mainittu asiasta missään kohtaa, mutta olen lukenut artikkelin aiheeseen liittyen.

» Lähetä palautetta toimitukselle