Ahokas antaa ennakkosuosikin viitan Kanadalle: "Laitetaan Vancouverin halli hiljaiseksi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jussi Ahokas paketoi Suomen otteet alkulohkossa.

Suomi hävisi lohkon päätöspelissä Yhdysvalloille, mikä tarkoittaa sitä, että puolivälierässä vastassa on Kanada.

Suomen päävalmentaja Jussi Ahokas näkee, että Suomi lähtee altavastaajana Kanadaa vastaan, vaikka voittikin sen harjoitusottelussa 5–2.

– He ovat selvä ennakkosuosikki. Ei siitä ole kahta sanaa. Viisikkopelin pitää onnistua täydellisesti, samoin erikoistilanteiden ja maalivahtipelin. Silloin me voitetaan se peli.

Suomi pelasi Kanadaa vastaan ennen kisojen Vancouverin hallissa, jossa myös puolivälieräpeli mittelöidään.

– Olemme kerran pelanneet heitä vastaan siellä. Laitetaan Vancouverin halli hiljaiseksi ja mennään neljän sakkiin, Ahokas lataa.

Suomi hävisi turnauksen avausottelunsa Ruotsia vastaan, mutta päihitti sen jälkeen odotetusti Kazakstanin ja Slovakian. Päätöspelissä Yhdysvallat kampesi 4–1-voittoon.

Ahokkaan mukaan Suomen pelaaminen on kehittynyt alkulohkon aikana. Maalipaikkojen luomisen ja maalinteon tehokkuuden kanssa on sen sijaan ollut haasteita.

Myös ylivoimapelaaminen on niin ikään hieman tökkinyt, mutta viitteitä on paremmasta.

– Ylivoimassa oli hyviä aihioita, mutta meidän pitää olla viimeistelyssä tylympiä. Maalinteon tehokkuutta voidaan parantaa paljon.

Suomen pitää pystyä olemaan kurinalaisempi.

– Jos mietitään näitä neljää peliä, meidän pitää pystyä pelaamaan jäähyttömämmin. Se on ihan selvä.

Huolta on herättänyt Suomen ykkösketjun ja kärkipelaajien vähäiset hyökkäystehot. Rasmus Kupari, Aleksi Heponiemi ja Eeli Tolvanen eivät ole vielä loistaneet.

– He tietävät, että he pystyvät parantamaan, Ahokas sanoo.

Positiivista on ollut Suomen kolmoskentällinen, jossa pelaavat Aarne Talvitie, Jesse Ylönen ja Santeri Virtanen. Ketju teki Yhdysvaltoja vastaan Suomen ainoan maalin ja on ollut ehjin ketju alkulohkossa.

– Tarkoitus onkin, että meillä on kolme hyvää ketjua, tai itse asiassa neljä hyvää ketjua. He ovat olleet tehokkaita ja hyvä näin, että he ovat pystyneet maalintekoon, Ahokas sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle