Aateloitu Jönsson ei yhdy ruotsalaismedian ryöpytykseen: "Salt Lake City oli fiasko"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomi tiputti Ruotsin puolivälierässä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ruotsalaislegenda Jörgen Jönsson valittiin tänään IIHF:n Hall of Famen jäseneksi. Kenny Jönssonin isoveli ei ole samaa mieltä kotimaansa median kanssa, jonka mukaan tämän vuoden turnaus Ruotsilta oli fiasko.

Ruotsalaismedian mukaan Tre Kronorin suoritus vuoden 2019 MM-kisoissa oli kenties kaikkien aikojen huonoin esitys. Ruotsalaislegenda oli kuitenkin asiasta eri mieltä.

− En usko. Kyseessä oli ottelu, jonka voi yhtä hyvin hävitä kuin voittaa. Tällä kertaa Suomi oli parempi. He pelasivat hyvin ja tänään pelaavat finaalissa, Jörgen Jönsson kommentoi,

− Heillä on erinomainen joukkue ja sen henki. Taitotason perusteella Ruotsin olisi pitänyt voittaa, mutta tämä on joukkuepeli ja Suomi ansaitsi voiton täysin. He voittivat myös Venäjän.

Jönsson muistelee menneitä todeten samalla, että tämän vuoden lopputulos ei ole huonoimmasta päästä.

− Salt Lake City oli fiasko. Hävisimme silloin Valko-Venäjälle. Suomelle häviäminen ei ole häpeä,

− Suomi on aina ollut vaikea vastustaja. Muistan hyviä otteluita puolin ja toisin, kuten Helsingissä 2003. Niissä peleissä on tunnetta ja kilpailuhenkeä mukana ja se tekee siitä erityisen hauskan. Leijonia vastaan oli aina mukava pelata, Jönsson kiteytti.

Hall of Fame-jäseneksi nimitys on Jönssonille tärkeä asia.

− Se merkitsee minulle paljon. Vähän kuin viimeinen tunnustus, että olet tehnyt maajoukkueen vuoksi jotain. On etuoikeus olla tässä joukossa.

Jörgen Jönsson edusti Tre Kronoria MM-kisoissa 107 ottelun verran, joissa pistetilastoihin jäi 26 maalia ja 57 tehopistettä. Lisäksi Jönsson edusti maataan olympialaisissa 19 ottelun verran.

» Lähetä palautetta toimitukselle