Aarne Talvitie aktivoi peliä Pohjois-Amerikan opeillaan − "En mieti liikaa"

LIIGA / Haastattelu
Aarne Talvitie kokee olevansa jäällä entistäkin monipuolisempi pelaaja kuin ennen.
Aarne Talvitie pelaa ensimmäistä Liiga-kauttaan TPS:ssä mukanaan monia oppeja edellisiltä vuosiltaan Pohjois-Amerikassa. Talvitie suhtautuu joukkueensa osaamiseen positiivisin ja luottavaisin mielin.

Viime vuodet Pohjois-Amerikassa pelannut Aarne Talvitie pelaa tällä kaudella ensimmäistä kertaa Liigassa TPS:n paidassa. Ennen Suomeen paluuta hän pelasi AHL:ssa Utica Cometsin ja Binghamton Devilsin riveissä. Ensimmäiset vuodet Pohjois-Amerikassa vierähtivät NCAA:ssa Penn State Univ. joukkueessa.

Talvitien mietteet ensimmäisestä Liiga-kaudesta ovat olleet positiivisia.

− Hyvä fiilis. Peleissä on hyvä meininki ja hienoa olla pelaamassa täällä. Välillä on mennyt hyvin ja välillä huonommin, mutta olen ollut innolla pelaamassa. 

Suomeen palatessa TPS kuulosti heti houkuttelevalta joukkuevaihtoehdolta. Pöydällä oli myös muutama muu vaihtoehto valintaa tehdessä.

− Heti, kun oli puhetta TPS:stä, uskoin sen olevan hyvä vaihtoehto. Olen myös ollut todella tyytyväinen TPS:ään joukkueena.

TPS:n menestys sarjataulukossa on ollut tällä kaudella vaihtelevaa. Talvitiellä on kova luotto joukkueeseensa ja hän haluaa painottaa, että mitään ratkaisevaa ei ole vielä tapahtunut.

− Tiedän, että joukkueessamme on potentiaalia, kunhan kaikkien peli saadaan samalle sivulle. Meillä oli hyvä alku, jonka jälkeen on ollut pientä vuoristorataa. Välillä olemme olleet tasollisesti alempana, mutta viime aikoina olemme päässeet näyttämään, mihin pystymme. Meillä on vielä matseja jäljellä nousta lisää.

"Olen kehittynyt myös mentaalisesti"

Talvitie muistetaan vuoden 2019 Nuorten Leijonien kultakapteenina. Maailmanmestaruuden jälkeiset vuodet maailmalla ovat kehittäneet pelaajana niin taidollisesti kuin myös psyykkisellä tasolla.

− Minusta on tullut vielä monipuolisempi pelaaja. Pystyn tuomaan joukkueelleni paljon. Jo 2019 olin osittain samassa roolissa. Aloitukset ovat sujuneet hyvin, samoin yli- ja alivoimatilanteet. Olen kehittynyt myös mentaalisesti ja oppinut itsestäni paljon sillä saralla. Olen oppinut hallitsemaan omia tunteitani huonojen ja hyvien hetkien kautta.

Talvitie on tuonut Pohjois-Amerikan tehokkaan ja suoraviivaisen tahdin mukanaan Liiga-peleihin. Ennakkoluuloton pelityyli on hänelle ominaista.

− En mieti liikaa. Olen oppinut, kuinka pelata pienessä tilassa ja pienellä ajalla, mitä pyrin toteuttamaan myös Liiga-kaukalossa. Olen hyödyntänyt oppeja, kuinka pelata nopeasti ja suoraviivaisesti, ja kokeilen, kuinka tehokasta se täällä on.

Täysi panostus Liiga-peleihin

Talvitien sopimus TPS:n kanssa on kahden vuoden mittainen. Sen jälkeen tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki. Pohjois-Amerikan vierailu ja pelaaminen huipulla jäivät suunniteltua lyhyemmäksi, mutta ajatukset sinne paluusta ovat vielä hämärän peitossa.

Vaikka unelmat elävät ja henkilökohtaisiakin tavoitteita on, huomio on nyt suunnattu Liiga-peleihin, eikä Talvitie halua hypätä asioiden edelle.

− Olisihan Pohjois-Amerikassa pelaaminen vielä joskus hienoa. Kaikkihan sinne haluavat, mutta tiedän, että se on karu maailma ja kilpailu älyttömän kovaa. Yritän elää hetkessä. Haluan, että saamme homman kondikseen ja pelaamme hyvän kauden, koska tiedän, että meillä on kaikki rahkeet siihen.

» Lähetä palautetta toimitukselle