A-maajoukkuedebytantti Eetu Liukas uhkuu näyttöhaluja: "Yritetään antaa vahvoja näyttöjä, että pääsisin tänne uudestaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Liukas pelasi torstaina ensimmäisen A-maaottelunsa.
Kuva © Tiia Mahkonen

Suomen Karjala-turnaus käynnistyi tappiolla, kun Sveitsi oli voittomaalikilpailun jälkeen parempi lukemin 3–2.

Leijonien kokoonpanossa oli tänään kolme debytanttia ja yksi heistä oli 20-vuotias HPK-hyökkääjä Eetu Liukas. Suoraviivaisesta pelistään tunnettu laitahyökkääjä oli iloisella tuulella heti ottelun jälkeen

– Vähän harmillinen tappio. Tasainen ottelu oli alusta loppuun ja nautin kyllä joka hetkestä, Liukas totesi pukukoppikäytävällä

Liukas pelasi Leijonien nelosketjussa yhdessä Hannes Björnisen sekä kulttipelaaja Marko Anttilan kanssa. Kolmikko jäi tehotilastossa kahden maalin verran pakkaselle, mutta kokonaisuudessaan esitys oli vähintäänkin kohtalainen.

– Ajoittain pelattiin hyvää peliä ja saatiin hyökkäykset syviin. Päästettiin kuitenkin kaksi maalia omiin, joten tyytyväinen ei voi olla. Meidän pitää pystyä pitämään vastustajan pelaajat pois maalipaikoilta.

Liukas pelasi vasta ensimmäisen maaottelunsa, joten Liigan ja kansainvälisen pelin vertaaminen on vielä varsin hankalaa. Muutama asia pisti kuitenkin silmään.

– Täällä käännetään peliä nopeammin kuin Liigassa. Syöttötaidossa ja tilannenopeudessa on myös eroja.

Suomen ja Sveitsin välisessä ottelussa katsojia oli paikalla 5082. Fiilis ei noussut vielä kattoon, mutta viikonloppuna tunnelma varmasti kohoaa.

– Hyvä fiilis oli nyt jo, mutta varmasti viikonloppuna yleisöä on vielä enemmän. Tämä on hieno paikka pelata, kun areena saadaan täyteen, Liukas fiilistelee.

Vahvasti HPK:ssa esiintynyt Liukas oli itse myös hieman yllättynyt maajoukkuekutsustaan. A-maajoukkuedebyytissä oli paikalla myös tärkeitä ihmisiä.

– Viikkoa ennen joukkueen julkistamista sain tietää, että olen mukana. Jukka Jalonen soitti ja kun peli pelataan vielä Turussa, niin mikäs sen parempaa. Perhe ja ystävät olivat katsomossa, mikä oli siistiä.

"Täällä käännetään peliä nopeammin kuin Liigassa"

Nykyään HPK:ta edustava pommikone on perustanut pelaamisensa vahvaan fyysiseen peliin. Viime kevään pudotuspeleissä Liukas osoitti, että hän pystyy myös tiukassa paikassa tuloksentekoon. Tällä kaudella HPK:ssa 20 ottelussa on syntynyt kahdeksan tehopistettä. Tavoitteet käynnissä olevalle kaudelle ovat selkeät.

– Yritetään antaa vahvoja näyttöjä, että pääsisin tänne uudestaan. Totta kai myös HPK:n kanssa yritetään kovin menestyä, Liukas päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle