500 ottelun Mäellä kannu tähtäimessä

KHL / Haastattelu
Tomi Mäen uralle on mahtunut paljon hienoja hetkiä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Tomi Mäestä tuli hiljattain viides pelaaja, joka sai viisi sataa ottelua täyteen jokeripaidassa. Ura on ollut Mäen mukaan hieno, mutta sen kruunu puuttuu vielä.

Seitsemänvuotiaana Jokereissa pelaamisen aloittanut Tomi Mäki sai hiljattain hienon rajapyykin täyteen, kun 31-vuotias hyökkääjä pelasi 500. ottelunsa jokeripaidassa. Sitä juhlistettiin Jokereiden keskiviikon kotiottelussa näyttävästi: Mäelle ojennettiin ottelun alussa kukkapuska ja uran ensimmäisen Liiga-ottelun pöytäkirja. Pelin aikana nähtiin vielä tribuuttivideo.

Vielä en ole nostellut kannua!

Jokerikannattajat antoivat äänekkäät suosionosoitukset Mäelle, joka muisteli uraansa tyytyväisenä.

- Pysäyttävä rajapyykki, kun sitä alkaa miettiä taaksepäin. 500 peliä, siinä on tapahtumia kerrakseen. Olen ylpeä siitä, mutta matka jatkuu ja toivottavasti edessäkin on paljon pelejä, Mäki summasi.

Nouseeko niiden puolentuhannen ottelun joukosta mieleen yksittäistä peliä tai tapahtumaa?

- Niin paljon on tapahtunut, että olisimme tässä koko illan, jos alkaisin käydä läpi yksittäisiä tapahtumia. Paljon hienoja hetkiä ja pelaajia, joista nopealla tuntumalla ei nouse ykköstä. Mutta vielä en ole nostellut kannua! Se on iso tähtäin. 

Liigassa monta vuotta jokerikiekkoa pelannut Mäki vaihtoi joukkueen mukana KHL:ään. Mahdollisen tulevaisuuden mestaruuden hohtoa ei himmentäisi ollenkaan se, jos se tulisi KHL-pytyn muodossa.

- Pelaaja haluaa voittaa, sen takia tätä tehdään ja sitä tavoitellaan. Aivan sama onko se Liigan kannu, KHL-kannu tai maailmanmestaruuskannu, niin se on se juttu, joka sytyttää kipinän.

Mäki pelasi ensimmäisen Liiga-ottelunsa syksyllä 2001. Kolmea Pohjois-Amerikan vuotta ja paria Kiekko-Vantaan lainakeikkaa lukuun ottamatta Mäki on edustanut tuon jälkeen vain kasvattajaseuraansa ja lisäksi Suomen maajoukkuetta muutamassa ottelussa eri tasoilla.  

» Lähetä palautetta toimitukselle