49 kertaa torjunut Kazakstanin Kolesnik: "Isoissa otteluissa torjutaan paljon"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Vitali Kolesnik oli pääosassa, kun joukkue kaatoi Sveitsin.
Kuva © Timo Savela
Kazakstanin Vitali Kolesnik ja Brandon Bochenski vastailivat rennosti kysymyksiin voitetun avausottelun jälkeen. MM-kisoihin jälleen päässyt joukkue uskoo vielä parantavansa peliään turnauksen kuluessa.

Kazakstanin maalivahti Vitali Kolesnik antoi joukkueelleen voiton avaimet käteen 49 torjunnallaan. Joukkue hyökkäsi ahkerasti ja onnistui sen myötä lyömään Sveitsin voittomaalikilpailussa.

− Mitä isommat ottelut, niin sitä enemmän tulee torjuntoja. Tämä oli hieno voitto todella tiukasta pelistä. Meillä on paljon tuttuja pelaajia joukkueessa ja siitä oli iso apu Sveitsiä vastaan. Meiltä ei odotettu hyökkäävää pelityyliä ja se saattoi yllättää vastustajan, Kolesnik kommentoi ottelun jälkeen.

15 joukkuekaverin kanssa MM-kilpailuissa pelaava Brandon Bochenski näki joukkueen tekemisessä vielä parannettavaa.

− Sveitsi todellakin laittoi painetta päälle sen jälkeen, kun me menimme ottelussa johtoon. Mutta me emme antaneet periksi ja teimme joukkueena töitä voiton eteen. Ensin pääsimme jatkoajalle ja siitä voittoon rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Mitä muuta voisimme enää pyytää.

− Me emme pelanneet parasta peliämme. Olimme ajoittain hieman hitaita, emmekä löytäneet toisiamme kentältä tarpeeksi nopeasti. Mutta mielestäni se on vain positiivista, koska kaikesta huolimatta voitimme ottelun ja pystymme vielä parantamaan turnauksen kuluessa.

Kazakstan ei ole MM-kilpailujen vakiokasvoja ja ulkopuolisen leima ei pelaajaa haittaa.

− Olemme olleet täällä ennenkin ja voitoista on vierähtänyt jo aikaa, mutta emme välitä pelaammeko altavastaajana. Sopii minulle.

Seuraavaksi joukkueelle tulee vastaan Venäjä, joka hävisi avausottelunsa Tšekille.

− Se on aivan varma, että vastaan tulee nälkäinen Venäjä. Meidän pitää nukkua hyvät yöunet, jotta olemme valmiina heti ottelun alussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle