DET - CHI 2.30
COL - WPG 3.30
CGY - NYI 4.30
VGK - BOS 5.00

44 torjuntaa, nollapeli ja skorpionitorjunta − "Nostin vähän jalkaa"

MESTIS / Haastattelu
Heljanko pelasi täydellisen ottelun.
Kuva © Antti Varonen
LeKin vuonna 1997 syntynyt maalivahti Christian Heljanko pelasi upean ottelun runkosarjan voitosta taistelevaa TUTOa vastaan. Heljangon iltaan mahtui monta ihmeellistä suoritusta.

LeKin nuori maalivahti Christian Heljanko pelasi yhden kenties koko uransa käsittämättömimmistä otteluista, kun hän nollasi TUTOn 44 torjunnallaan, esitti mykistävän skorpionitorjunnan ja huudatti yleisöä heti perään. Lempääläläisten 2−0-voittoon päättyneen ottelun ykköstähdestä ei ollut epäselvyyttä.

− Pelaaminen on pitkään tuntunut hyvältä. Monta vastaavanlaista peliä ollut, joissa on tullut paljon torjuntoja − olleet vähän kiekkojumalatkin puolella, tuumaili Heljanko TUTO-ottelun jälkeen.

Itsestäänselvyytenä kolme sarjapistettä eivät kuitenkaan tulleet.

− Vastustaja olisi tänäänkin vähän paremmalla viimeistelyllä voinut tehdä muutaman maalin. 

TUTO vyöryi etenkin päätöserässä vahvasti kohti LeKin kenttäpäätyä. tiiviin puolustuspelin ja Heljangon huippuotteiden ansiosta runkosarjan voitosta taistelevat turkulaiset jäivät nollille.

− Kaksi erää pääsimme aika hyvin hyökkäämään. Meillä on ollut sitä ongelmaa, ettemme ole päässeet paikoille. Tänään kaksi identtistä maalia, ja kolmannessa oli paikkoja ratkaista peli aiemminkin, analysoi Heljanko tuoreeltaan päättynyttä ottelua.

Jännän äärellä on hyvä olla − ainakin, jos takataskussa on skorpioni

Heljanko totesi myös, että oli mukavaa, kun ottelun pysyi jännittävänä loppuun asti. Liekö miehessä esiintyjän vikaa, mutta jännitys ei paistanut hänen otteistaan − päinvastoin.

Kotijoukkueen maalivahti esitti kolmannessa erässä sellaisen skorpioniloikan, jota kelaillaan varmasti monessa LeKi-kannattajan kotitaloudessa vielä pitkään.

− Pyörin siinä jo sellaisissa asennoissa, että en tiedä epäonnistuiko vastustajan veto lopulta. Nostin vähän jalkaa. Kerran sadastahan nuo osuvat, mutta nyt osui. 

Heljanko kertoi pelanneensa nuorempana jalkapalloakin. Vastaavia torjuntoja on totuttu näkemään Manuel Neuerin kaltaisilta pelimiehiltä − ei niinkään jääkiekkomaalivahdeilta.

− Tyyli on vapaa. Yritin saada vähän yleisöäkin mukaan peliin. Oli hieno taistelu, myhäili Heljanko.

Heljanko yritti nostattaa Lempäälän jäähallin tunnelmaa torjuntansa jälkeen nostelemalla käsiään ilmaan torjuntansa jälkeen.

− Nämä ovat tärkeitä pelejä. Piste suuntaan tai toiseen, niin olet joko pudotuspeleissä tai karsintasarjassa. Pari peliä hävisimme tätä ennen, mutta nyt saimme ison voiton näinkin kovasta joukkueesta.

LeKi pelaa viikonloppuna kaksi ottelua vieraissa, kun vastaan asettuvat Hokki ja RoKi.

− Isot pelit on myös edessä pohjoisen reissulla. Pelin ehdoilla menen. Välillä tuntuu raskaalta pelata näin paljon, mutta siksi tänne Tampereen seudulle tulin. Täällä pääsi pelaamaan paljon ja ottamaan askeleita uralla eteenpäin, Heljanko päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle