44 torjuntaa, nollapeli ja kauden avauspisteet − TPS-maalivahti Olivia Last hehkutti joukkueensa suoritusta

Naisten Liiga / Haastattelu
Olivia Last edustaa tällä kaudella TPS:ää.
Kuva © Timo Savela
TPS-maalivahti Last vastasi yhdestä Naisten Liigan alkukauden komeimmista suorituksista, kun hän piti maalinsa puhtaana tiukassa voitossa Kuortaneesta. Australialaisnuori vaihtoi täksi kaudeksi sinikeltaisen mustavalkoiseen.

TPS punnersi kauden ensimmäisen voittonsa Naisten Liigassa tällä kaudella, kun se kaatoi Kuortaneen kotihallissaan jatkoajalla 1−0. Ottelun sankari oli turkulaisten australialaismaalivahti Olivia Last.

18-vuotias veräjänvartija suhtautui runkosarjan käynnistykseen realistisin mielin. TPS sai ensimmäiset kaksi pistettään kuudennesta ottelustaan.

− Kauden alku on ollut meille hankala, mutta tämänpäiväinen oli jokaiselta erinomainen esitys. Joukkueelta mahtava suoritus, Last kiitteli sunnuntain pelin jälkeen omiaan.

Last koppasi kaikki Kuortaneen pelaajien lähettämät 44 laukausta. Mukaan mahtui muutamia paraatipelastuksiksi luokiteltavia venytyksiä. Voittomaalin Kuortaneen verkkoon upotti kokenut Maija Koski.

− On hienoa pelata tässä joukkueessa. Tänään tuli toki paljon vetoja, mutta on upeaa pelata näin huikeiden tyyppien takana. Teen kaiken voitavani ja tämä oli riittävän hyvä peli, Last totesi.

Rovaniemeltä Turkuun

Last ei suinkaan ole tuore kasvo Suomen kentillä. Hän tuli tänne jääkiekon perässä jo hyvin nuorena. TPS on toinen askelma hänen urallaan Suomessa.

− TPS on ollut aivan uskomaton. He toivottivat minut avosylin vastaan, mistä olen tosi kiitollinen. Pelasin RoKissa neljä ensimmäistäni kautta Suomessa, mutta olen iloinen ollessani TPS:ssä. Täällä on hyvä ryhmä kasassa, veskari sanaili.

Täksi kaudeksi joukkueen vaihdoksen myötä myös Lastin kotimaisemat vaihtuivat. Pohjoinen Rovaniemi vaihtui meren äärellä sijaitsevaan Turkuun.

− Kaupunki on ihana, vaikkakin vähän isompi kuin mihin olen tottunut. Pidän Turusta kovasti ja täällä on hyvä olla.

Naisten liigakautta on pelattu muutamia kierroksia. Voimasuhteet alkavat pikkuhiljaa tulla esiin, mutta myös muutokset eri suuntiin ovat yhä mahdollisia. Voitto antoi selvästi Lastille ja TPS:lle uutta virtaa.

− Kausi on vasta alussa, mutta tiedämme, että meissä on paljon potentiaalia. Kehitymme harjoitus ja päivä kerrallaan. Odotan innolla kauden tulevia pelejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle