25 vuotta täyttänyt Ville Meskanen iski maalin ja huokaisi Eemeli Suomen puolesta helpotuksesta − "Ei siinä mitään tahallista ollut"

LIIGA / Haastattelu
Ville Meskanen niittasi Ilveksen liigakauden avausmaalin ajassa 24.38.
Kuva © Samuli Huikuri
Ilves-hyökkääjä Ville Meskasella oli syntymäpäivänään aihetta iloon, kun hän vastasi Ilveksen avausmaalista tutun ylivoimakuvion päätteeksi. SaiPan Jacob Moveraren polvitaklausta Eemeli Suomeen hän pitää puhtaana vahinkona.

Ilves aloitti SaiPaa vastaan perjantaina vahvasti. Ville Meskanen kuvaili, että avauserässä haettiin vielä otteluun asetelmia.

− Haluamme olla nopea joukkue, joka pystyy riistämään kiekkoja ja lähtemään nopeisiin vastahyökkäyksiin. Ensimmäisessä erässä emme vain pystyneet hyödyntämään maalipaikkojamme, miettii Meskanen.

Toisessa erässä Ilves hankkiutui kuitenkin neljässä minuutissa 2−0-johtoon.

− Toisessa erässä käytimme ylivoiman hyödyksemme. Eemeli Suomi salasi syöttöään eikä SaiPan maalivahti Matěj Tomek ehtinyt tielle takatolpalle. Etukulma jää noissa tilanteissa usein tyhjäksi, niin nytkin. Siitä oli kiva laittaa sisään, kun kiekko tuli sopivasti lapaan.

− Sen jälkeen teimme pian toisenkin maalin (Roby Järventien voimin).

− Kolmas erä oli SaiPa-merkkinen, mutta puolustimme hyvin emmekä antaneet SaiPalle juuri mitään. Emme päästäneet SaiPaa parhaalle maalintekosektorille oikeastaan ollenkaan. Dostál torjui hyvin ne paikat, jotka heille tulivat.

SaiPan Jacob Moveraren polvitaklaus Eemeli Suomeen sai Meskaselta synninpäästön, mutta ulosajoa hän piti toisaalta oikeutettuna.

− Kyllä se tuomio meni oikein. Nuo ovat ikäviä tilanteita, joita nyt sattuu jääkiekossa tulemaan. Onneksi Suomelle ei sattunut mitään, analysoi Meskanen.

− Se tilanne tulee nopeasti, eikä noille voi mitään. Ei siinä mitään tahallista ollut, mutta siitä tulee jäähy.

Ilves kaatoi SaiPan 2−1 ja lauantaina se matkaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Kenraaliharjoituksessa HIFK pyyhki Ilveksellä lattiaa lukemin 6−3, mutta nyt Ilves aikoo olla hereillä alusta alkaen.

− Jos miettii sitä viimeistä harjoituspeliä, siinä emme olleet hereillä ja HIFK pääsi lappaamaan maaleja ensimmäiseen erään. Pitää olla alusta asti valmiina, toteaa Meskanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle