1B MM: Viron ykkösvahti Villem-Henrik Koitmaa nautti kotikisojen huumasta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Koitmaa oli Viron viimeinen lukko läpi turnauksen.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Viro jäi 1B divisioonan MM-turnauksessa kirvelevästi neljänneksi. Maalivahti Villem-Henrik Koitmaa kuului turnauksen parhaisiin maalivahteihin. Mies otti myös kaiken irti hienoista kotikisoista.

Virossa pelattiin viimeksi B-sarjan MM-kisoja vuonna 2006, jolloin oli käytössä vielä vanha sarjajärjestelmäkin. Kisat pelattiin Tallinnan Saku Suurhallissa ja 15-vuotias Villem-Henrik Koitmaa oli mukana yleisössä. Nyt Koitmaa oli itse kentällä ja ikionnellinen siitä.

− Täällä pelaaminen on ollut todella mahtavaa. Virossa pelaaminen on ollut aina yksi tavoitteistani urallani. Muistan ensimmäiset kisani, joita katselin, ne olivat 2006 Tallinnassa ja olin 15-vuotias. Se oli iso jääkiekkotapahtuma ja nyt sain itse pelata täällä, Koitmaa muisteli.

Viro saavutti viime vuoden kisoissa pronssia, mutta jäi tämän vuoden turnauksessa neljänneksi. Koitmaa myönsi olleensa ensin pettynyt, mutta kotiyleisön villi kannustus muutti mielialan äkkiä.

− Siinä meni noin minuutti, kun olin siniviivalla ja fiilis ei ollut oikeasti paras, kun emme saaneet mitalia. Sitten alkoi kuulua "Eesti, Eesti" ja ymmärsin, että pronssin menetys ei tuntunut yhtään pahalta, vaan kiekkoyleisöllä oli hieno peli. Nyt ei tullut mitalia, mutta otimme hienon voiton Ukrainasta ja voimme olla ylpeitä.

− Aina voi mennä totta kai paremmin. Viime kisoista voi sanoa, että se mitali tuli vähän sattumalta. Kaikki vastustajat tuntuivat ajattelevan, että ai, Viro on vastassa, ei se mitään. Tänä vuonna me oikeasti taistelimme. Mielestäni olimme parempi joukkue tänä vuonna, Koitmaa kertasi hymy huulillaan.

Hienosti järjestetty MM-turnaus oli iso osoitus Viron jääkiekkoliiton kyvyistä ja se vei myös virolaista jääkiekkoa eteenpäin. Koitmaa jakoi kehuja koko turnaukselle ja odotti jo innolla ensi vuoden kisoja.

− Se, että Tallinnassa on tällaiset kisat, kehittää virolaista jääkiekkoa.

− Kesäksi jää tästä motivaatiota. Olen todella ylpeä koko joukkueesta ja Viron jääkiekosta sekä niiden kehittymisestä viimeisen viiden vuoden aikana. Olin minäkin silloin Donetskin kisoissa ja olemme menneet tässä aika pitkän matkan, mies totesi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle