1B MM: Puolan nuori kyky Alan Lyszczarczyk kehui joukkueensa alkua

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Alan Lyszczarczyk on ollut Puolan kantavia nuoria kykyjä.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Puolan 21-vuotias Alan Lyszczarczyk on ollut näkyvässä roolissa joukkueen kahdessa ensimmäisessä pelissä.

Puola on murskannut kahdessa ensimmäisessä 1B divisioonan MM-turnauksen pelissään sekä Hollannin että Ukrainan suurin lukemin. Hyökkääjä Alan Lyszczarczyk on ollut hyvin esillä peleissä ja päässyt tehojenkin makuun. Mies myöntääkin, että alku on ollut hieno.

− Olen tyytyväinen. Olemme voittaneet molemmat pelimme. Meidän täytyy vain painaa menemään ja pelata niin kuin päävalmentajamme Tomek Valtonen haluaa meidän pelaavan, korkealla tasolla.

Lyszczarczyk antoi tunnustusta myös vastustajille. Päävalmentaja Valtosen tavoin mies totesi, että kaikki ei ole ollut sitä, miltä se on voinut näyttää. Oma tekeminen on vain ollut kovassa tikissä

− Pelit eivät ole olleet niin helppoja kuin voisi kuvitella. Olemme työskennelleet kovasti ja toimittaneet kiekkoja maalille. Meillä on ollut myös tuuria muutaman kerran. Meidän täytyy jatkaa hyvällä tasolla ja jatkaa maalien tekoa.

− Tämä on ollut hyvä alku turnauksellemme. Pelaamme yksinkertaista jääkiekkoa, yritämme parhaamme ja pidämme hauskaa jäällä. Taistelemme aina kuin olisi kyseessä viimeinen vaihtomme, Lyszczarczyk myhäili.

Puola kohtaa seuraavaksi tulevana torstaina Romanian. Romania on aloittanut turnauksen vakuuttavasti kahdella voitolla ja edessä tulee olemaan kova haaste.

− Meillä on edessämme seuraavaksi todella tärkeä peli. Meidän täytyy yrittää taas pelata pelisysteemimme mukaisesti ja voimme voittaa kolmannenkin pelimme. Toivottavasti lopputurnauksemmekin menee yhtä hyvin kuin tähänkin mennessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle