1B MM: Japanin Yusiroh Hirano oli tyytyväinen avausvoittoon

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Hirano oli mietteliään onnellinen pelin jälkeen.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Japani kaatoi Ukrainan 1B divisioonan MM-turnauksen avauspelissä. Hyökkääjä Yusinoh Hirano avasi japanilaisten maalitilin ja oli muutenkin isossa roolissa.

Japanin hyökkääjä Yusiroh Hirano oli yksi joukkueen ratkaisupelaajista Ukraina-voitossa. Mies iski tehot 1+1 ja voitto maistui makealta ottelun jälkeen

− Olen todella iloinen tällä hetkellä. Pelasimme todella hyvin, mutta meidän täytyy myös korjata pari asiaa, jotta voimme parantaa.

− Vastustajalla oli liikaa avointa jäätä ja meidän täytyy taklata ja taistella enemmän siksikin, että meillä on paljon pienikokoisia pelaajia. Meidän täytyy myös parantaa pelinrakenteluamme. Joskus täytyy lyödä kiekkoa päätyynkin, mutta välillä täytyy myös rakentaa itse, Hirano tuumaili.

Japanin positiivinen joukkuehenki näkyi katsomoon saakka ja se miellytti myös Hiranoa.

− Pystyimme keskittymään hyvin. Keskustelimme myös vaihtoaitiossa paljon. Kannustimme toisiamme ja lohdutimme, jos tuli virheitä. Se loi hyvää joukkuehenkeä.

Oma maali toi myös hymyn Hiranon huulille.

− Hiroto Sato laukoi hyvin viivasta. Luulin tosin ensin, ettei se ole maali, koska maalivahti vaikutti tekevän hienon torjunnan. Tuntui hienolta tehdä se maali, koska kaikki olivat hermostuneita ja se helpotti kaikkia.

Hirano odottaa tiukkaa turnausta

Japani kuuluu 1B-turnauksen ennakkosuosikkeihin ja voitto Ukrainasta antoi turnaukselle hienon alkusysäyksen. Hirano totesi, että joukkueen tavoitteet ovat korkealla, mutta asiaa lähestytään nöyrin mielin.

− Haluamme todistaa, että Japani pystyy voittamaan tämän turnauksen. Jokainen peli tulee olemaan tiukka. Emme halua katsoa ketään alaviistoon tässä turnauksessa. Keskitymme jokaiseen peliin.

Turnauksen aikataulu on tiivis, seitsemään päivään pelataan 30 ottelua. Hirano odottaa innolla jo seuraavaa ottelua.

− Saimme tästä mukaamme paljon hyviä asioita ja myös jotain parannettavaa. Jatkamme tästä eteenpäin ja parannamme peliämme, mies totesi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle