16-vuotias Nelli Laitinen on ottanut paikkansa Naisleijonissa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nelli Laitinen auttoi Noora Rätyä maalinedustalla.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Tyttöleijonien kapteeni Nelli Laitinen nousi Naisleijonien MM-kotikisajoukkueeseen. Turnauksessa hän pelaa Bluesista tutun pakkiparinsa kanssa. Turnauksen avausottelu sujui Laitiselta hyvin.

Nelli Laitinen on vasta 16-vuotias seuratasolla Espoon Bluesia edustava puolustaja. Hän on tällä kaudella murtautunut naisten maajoukkueeseen ja heti MM-kotikisoihin pelaavaan kokoonpanoon. Laitisen ei ole tarvinnut jännittää, miten kokeneemmat pelaajat ottavat mukaan joukkueeseen.

– Tosi hyvin on otettu vastaan. Vanhemmat pelaajat ovat näyttäneet esimerkkiä. Olen päässyt hyvin joukkueeseen mukaan.

Torstain avauspeli Yhdysvaltoja vastaan oli kahden erän jälkeen hyvin joukkueen näpeissä ja tulostaululla maalin johto. Viimeisessä erässä tapahtui varsinainen sulaminen Suomen joukkueelle.

– Kaksi erää pelattiin hyvää lätkää. Kolmannessa erässä ote jotenkin lipsui. Kaikki erät pitää pystyä pelaamaan täysillä ja hyvin.

Laitinen oli jäällä yhden tehdyn ja yhden päästetyn maalin aikana. Suomen tappiosta on turha osoittaa syyttävällä sormella joukkueen nuorinta ja kokemattominta pelaajaa. Hän pysyi hyvin joukkueen pelisuunnitelmassa.

– Pelasin ihan hyvin omalla tasollani. Hyvin meni ensimmäiseksi peliksi.

Laitinen aloitti MM-kisat kakkosviisikossa Bluesista tutun Minnamari "Minttu" Tuomisen pakkiparina. He ovat pelanneet yhdessä seurajoukkueessaan. Kokeneen pelaajan ohjaus rauhoittaa, jos sellaiseen on tarvetta.

– Totta kai on varmempaa mennä pelaamaan, kun on tuttu pakkipari vierellä, jonka kanssa on pelannut koko kauden. Se tuo varmuutta pelaamiseen. Aina välillä Mintulta tulee joitain tipsejä.

MM-kisat ovat vasta alussa. Tutut pohjoisamerikkalaiset joukkueet ovat aloittaneet vakuuttavasti. Laitinen uskoo kuitenkin Suomen mahdollisuuksiin kotikisoissa.

– Kyllä me mitalia lähdetään hakemaan. Se on meidän tavoitteemme. Finaalipaikka on mahdollinen, kunhan vaan pelataan omaa parasta peliämme.

» Lähetä palautetta toimitukselle