121-vuotiaan HIFK:n Juha Jääskä: “Seuran historia velvoittaa”

LIIGA / Haastattelu
Juha Jääskä on päässyt hyvin peliin mukaan pitkän sivussaolon jälkeen.
HIFK kärsi maanantaina kotihallillaan kirvelevän 0–4-tappion HPK:lle. Pelin lopputuloksesta huolimatta Helsingin jäähallilla juhlittiin sinä päivänä, sillä HIFK vietti 121-vuotissyntymäpäiviään. Seuran kasvatti Juha Jääskä kertoi, mitä sen perinteikkyys hänelle merkitsee.

HIFK:n keskushyökkääjä Juha Jääskä moitti joukkueensa suoritusta maanantai-illan kotiottelussa HPK:ta vastaan.

– Olimme huonoja. Aneemisia ja väsyneitä. Oikein hävettää, ei tuolla tavalla voi kotona pelata. Mahdoton sanoa, mistä johtuu. Kyllä tässä kaikkea yritettiin: väkisin ja rennosti ja taas väkisin. Aika sanaton fiilis, Jääskä tokaisee.

Joukkueella oli takana tiivis pelisuma: HPK-ottelu oli neljäs kuuden päivän sisään. Jääskä arvelee, että sillä oli vaikutuksensa.

– Kaikkihan lähtee siitä, että ei meillä jalka liiku. Se ei liiku, jos ei ole energiaa ja se ei liiku, vaikka kuinka haluaisi. Jos meillä ei ole luistelua, niin kaikki kuolee siihen. Nyt pitää huilata ja lähteä parantamaan yhteispeliä, pelata ehkä vähän helpomman kautta, hyökkääjä puntaroi.

Jääskä oli alkukauden sivussa kaukalosta, mutta nyt kuudesta pelistä on saldona neljä tehopistettä. Mikä on pelaajan tuntuma omasta tekemisestään?

– Tänään tuli mahalasku, mutta muuten on ollut ihan nastaa. Alku oli totta kai vähän vaikea, kun oli ollut pitkään poissa. Sitten oli pari hyvää peliä, Tappara-peli varsinkin. Pisteitä on tullut vähän tuurillakin, mutta kiva että välillä näin, Jääskä pohtii.

Helsingin IFK on Juha Jääskän kasvattajaseura. Hän kuvailee ammattilaispelaajaksi kasvamista HIFK:ssa huikeaksi kokemukseksi.

– Tämä on varmasti jokaisen täällä pelaavan junnun lempiseura, jonka edustusjoukkueessa on upeaa päästä pelaamaan. Olisi hienoa tällä kaudella vielä pärjätä täällä miehissä.

HIFK juhli maanantain ottelussa 121-vuotista taivaltaan. Mikä on seuran pitkän historian merkitys Juha Jääskän kaltaiselle nuorelle pelaajalle?

– Se velvoittaa. Täällä on ollut huikeita pelaajia ja huikeita joukkueita. Sitä kautta meillä on myös sarjan parhaat fanit, jotka ovat äänekkäitä ja vaativat niin kuin pitääkin. Tämä on perinteikäs seura, jonka ytimessä on yhtenäisyys, Jääskä mietiskelee.

Omiksi esikuvikseen HIFK-pelaajien joukosta Jääskä nostaa Ville Peltosen, Mikael Granlundin ja nykyisen kapteenin Lennart Petrellin.

– Olen yrittänyt ottaa heidän vahvuuksiaan omaan peliini. Ville on valmentanut minua, häneltä olen ammentanut johtajuutta ja karismaa. Granlundissa ihailen peliälyä ja taitavuutta. "Lennu" puolestaan on minulle IFK:n synonyymi, listaa Jääskä loppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle