”Toivottavasti olen vasta puolivälissä”

LIIGA / Haastattelu
Ville Uusitalo taisteli hyvin juhlaottelussaan.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Perjantain ottelussa Ässät-JYP saavutti patapaitojen kapteeni Ville Uusitalo 500 ottelun rajapyykin. Konkaripuolustajalla riitti juttua monestakin aiheesta pelin jälkeen.

Kuluva kausi on Ville Uusitalolle neljäs peräkkäinen Ässien kapteenina. Tätä aiemmin hän oli pari kautta myös varakapteenina.

− On suuri kunnia saada olla näin isossa roolissa tässä joukkueessa. Porilla on iso paikkansa minun maailmassani. Olen viihtynyt hyvin ja perhekin on mukanani, kiitteli Uusitalo.

Kokenut puolustaja onkin tähän mennessä pelannut 379 runkosarjapeliä Ässissä. Pudotuspelejä on kertynyt 26 ottelun verran.

− Minua kunnioitetaan täällä, sen huomasi tuosta alun esittelyvideostakin. Se video herätti kyllä vahvoja tunteita. Se oli hienosti tehty, kiitteli ässäkapteeni.

Uusitalon tie Liiga-tason runkopuolustajaksi ei ollut se kaikkein tavallisin tarina. Vauhtia haettiin alimmillaan Ranskan kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta asti.

Ulkomailla Uusitalo pelasi myös Italian pääsarjassa ja Ruotsin Division 1:ssä. Kaudet 2006-2008 Pelicansissa olivat jo nousujohteisia, mutta täyteen kukoistukseensa Uusitalo pääsi ensimmäisinä Porin-vuosinaan.

− Olen vahva luonne, ja täällä olen saanut olla oma itseni. Pidän sitä erittäin tärkeänä asiana.

− Aluksi täällä oltiin vähän kauhuissaan, että kuka tänne oikein tuli. Kun he ovat oppineet tuntemaan minua, minua pidetään jo täysin porilaisena, naurahti Uusitalo.

Ulkopaikkakuntalaiselle se on meriitti, jota on Porissa aika vaikea saavuttaa.

− Totta kai sillä on merkitystä, että voitimme täällä jotain aika suurta.

Tämän kauden ilmiönä on ollut joukkueen nuoruus. Patakapteeni kiitteli vuolaasti joukkueen junioripelaajia.

− Koko nuoriso-osasto on täynnä huipputyyppejä. Heitä on ollut kiva ohjeistaa, kun valmius tehdä töitä on ollut korkealla tasolla. Nuorelle ryhmälle on asetettu kovat tavoitteet.

− He tulevat hallille pirteinä ja lähtevät myös pirteinä. Eivätkä he edes pidä minua niin kalkkiksena, virnuili Uusitalo.

Yhden onnistumisen joukkueen konkari mainitsi erityisen tärkeänä.

− Se on kova juttu, että meillä on tämän sarjan paras alivoima.

Kipparin peliuran päätöshetket eivät häämötä ihan vielä.

− Toivottavasti olen vasta puolivälissä uraani. Olen pysynyt terveenä ja hyvästä kunnosta kuuluu kiitos myös fysiikkavalmentaja Seppo Vihelälle. Hän on hienosti auttanut meitä kaikessa.

− Olosuhteet eivät ole olleet täällä aina vaadittavassa kunnossa, mutta kun tämä remontti saadaan valmiiksi, tapahtuu siinäkin asiassa uusi alku, totesi Uusitalo.

Erään tosiasian hän joutui kuitenkin myöntämään. Seuraavat 500 ottelua tarkoittaa noin kymmentä lisävuotta.

− Silloin minua saatetaan kyllä pitää jo kalkkiksena.

» Lähetä palautetta toimitukselle