”Tappelen, jos on pakko”

LIIGA / Haastattelu
Ryan Lannon tuo KalPaan erityisesti fyysisyyttä. Tappelut ovat olleet liigassa taas puheenaiheena syksyn mittaan. Lannonin ei ole vielä tarvinnut tiputtaa hanskojaan, eikä puolustaja erityisesti aio tällaisiin tilanteisiin pyrkiä.

KalPaa on aina uuden liigataipaleen alkuajoista lähtien pidetty joukkueena, joka on täynnä pienikokoisia, kiekollisia taitureita. Fyysinen pelote on puuttunut monena kautena, eivätkä väliaikaisesti kokoonpanossa käyneet kovanaamat ole missään nimessä olleet pelillisiä vahvistuksia.

Nyt tilanne on erilainen, sillä Ryan Lannonin lisäksi miehistöstä löytyy muitakin vääntötilanteissa viihtyviä pelureita. KalPan nyrkkihommista ovat vastanneet viimeisen vuoden aikana ihan muut pelaajat. Puolustajalla oli Suomeen tullessaan kovan pelaajan maine, mutta päätyovista ei ole vielä tarvinnut poistua kesken pelin.

– Noo, pari kertaa on itsellänikin ollut lähellä. En ole vielä tiputtanut hanskoja, enkä menettänyt kontrollia tilanteessa, Lannon tuumasi.

Syyskuisessa HIFK-kotipelissä vaikutti siltä, että Lannon olisi ollut valmis ottamaan haasteen vastaan. Kentällä oli samaan aikaan jo muutama vääntö käynnissä. Ihan turhan takia puolustaja ei kuitenkaan viitsi suihkun puolelle lähteä.

– Tässä on taas suuri eroava tekijä Pohjois-Amerikan ja Euroopan välillä. Täällä lennät ulos, mutta kotimantereella istut vain vitosen. Jos tappelen ensimmäisessä erässä, oma joukkue joutuu alivoimalle ja vajaalukuiseksi koko loppupelin ajaksi. Se ei ole reilua joukkuekavereita kohtaan, analysoi Harvardin yliopistossa opintojaan suorittanut Lannon.

Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy muutamia videopätkiä, joissa Lannon ottaa tosissaan miehestä mittaa nyrkkien välityksellä. Fiksu joukkuepelaaja kuitenkin tietää, milloin nahinat kannattaa jättää väliin. Amerikkalainen on kuitenkin valmis vastaamaan tarvittaessa huutoon.

– Täytyy pitää pää kylmänä. En oikeastaan edes pidä tappelemisesta. Jos netistä löytyy tappelupätkiä, olen niistä varmaan pari voittanut ja lopuissa saanut selkääni, Lannon tuumasi.

Valmennusjohto ei ole asettanut Lannonia mitenkään tappelukieltoon. Asioista hyvin perillä oleva puolustaja tiedostaa eurooppalaisen tappelukulttuurin, eikä todellakaan aio heittää hanskoja kevyin perustein.

– Tappelen, jos minun on pakko. Puolustan aina joukkuekaveriani, mutta onneksi tilannetta ei ole vielä tarvinnut viedä niin pitkälle, ainoastaan kymmenen jäähyminuuttia alkukaudesta ottanut Lannon painotti.

» Lähetä palautetta toimitukselle