”Tärkeimmässä paikassa jäädyttiin”

LIIGA / Haastattelu
KalPan kausi päättyi karvaasti.
Kuva © Teemu Soini
Runkosarjan voittajien KalPan leirissä nieltiin kesäloman koittaessa katkeria kyyneliä. Kausi päättyi paljon suunniteltua aiemmin ja pettymys oli sanoin kuvaamaton.

Jos oli Bluesin puolella aihetta pienimuotoiseen juhlaan, vallitsi KalPan pukukopin luona lähes hautajaistunnelma. Eikä syyttä, olihan runkosarjan voittajan kausi päättynyt dramaattisella tavalla.

– Armoton pettymys, eihän sitä voi kieltää, sai Tommi Miettinen sanottua.

Kokeneen pelimiehen koko olemuksesta näkyi, että useamman ottelupallon menettäminen oli vaikea käsittää. Itku ei todellakaan ollut kaukana.

– Meillä oli neljä mahdollisuutta pistää sarja poikki, mutta ei siihen pystytty. Analyysin paikka on myöhemmin, mutta Blues oli parempi.

Miettinen harmitteli ottelun avauserää, jossa Blues teki kolme maalia. KalPan peli olikin ensimmäisessä erässä totaalisen takalukossa. Varsinkin Bluesin avausmaalin jälkeen peli oli lähes kaoottista.

– Periaatteessa lähdettiin hyvin liikkeelle ja vähän onnellakin ne saivat ensimmäisen maalin. Sitten mentiin henkisesti kipsiin, eikä oltu valmiita pelaamaan. Oltiin ensimmäisen erän loppu jossain ihan muualla.

– Toiseen erään saatiin rivit koottua, mutta maali olisi pitänyt saada paljon aikaisemmin, jotta olisi voitu tosissaan taistella voitosta. Paikkoja oli kyllä.

Avauserän jäätymistä voi selitellä monella syyllä. Katsomoon vaikutti, että joukkue ei ollut kyennyt palautumaan eilisestä pelistä – nimenomaan henkisellä puolella. Mentaalinen energia oli alussa täysin Bluesin puolella.

– Nyt on helppo sanoa, että ei pystytty henkisesti palautumaan, kun eka erän jälkeen oli 0-3. Tämä on kuitenkin peliä, eikä ansaittu enempää.

Yksi joukkueita erottava tekijä oli maalivahtipeli, vaikka pelkästään sen syyksi sarjan kääntymistä ei voidakaan laittaa. Miettinen ei halunnut syytellä joukkueen aloittavaa maalivahtia Mikko Koskista.

– En millään tavalla. Joukkueena kauden aikana voitettiin ja hävittiin. Koskinen joutui epäkiitolliseen tehtävään ensimmäisessä erässä, kun jäädyttiin joukkueena. Koskinen piti meitä ensimmäiset pelit pystyssä.

Puolivälierävastustajalle Miettinen antoi ansaitut kehut.

– Blues on sitkeä joukkue ja kaikki kunnioitus heille. Ei voi kun onnitella heitä.

– Mutta ei me voida syyttää kuin itseämme. Meillä oli monta katkaisun paikkaa ja eilen oltiin niin lähellä. Tänäänkin, jos toisessa erässä oltaisiin maali saatu, niin peli olisi voinut kääntyä. Tolppia siinä oli, mutta kavennusmaali tuli liian myöhään.

Kokonaisuutena KalPan kausi ei Miettiseltä järin suurta arvosanaa saa. Sanapari ”hirvittävä pettymys” vilahtaa lähes joka toisessa lauseessa.

– Tavoitteet ja mahdollisuudet meillä oli ihan muualle, mutta näitä pelejä ei vaan saa ilmaiseksi, ne on voitettava. Urheilu on raadollista. Sinä saat sen, mitä ansaitset. Tosi paljon hyvää oli kaudessa, mutta tärkeimmässä paikassa jäädyttiin. Se on kylmä tosiasia.

» Lähetä palautetta toimitukselle