”Sport hoitaa Ilveksen”

MESTIS / Haastattelu
Joukkuetovereidensa keskuudessa suurta arvostusta nauttiva Mikael Aaltonen oli hävityn Sport-sarjan jälkeen ymmärrettävistä syistä kovin vähäsanainen. Oma joukkue oli joutunut kesälaitumille hävittyään kotiyleisönsä edessä ratkaisevan neljännen puolivälierä-ottelun lukemin 1-4.

– Neljä peliä hävittiin. Se eka kotipeli olis pitäny hoitaa, niin oltaisiin pystytty kääntämään tätä sarjaa. Vaasassa sitten käytiin ottamassa pari kertaa oikein kunnolla turpaan. Hyvin taisteltiin kotona, mutta pakkohan se on sanoa, että parempi voitti, Mikael Aaltonen tuumi.

TUTO ei ensimmäistä kotipeliä lukuun ottamatta pystynyt toden teolla haastamaan vastustajaansa. Tuota ottelua joukkue johti jo kahdella maalilla, mutta taipui lopulta jatkoajalla. Tuo tappio söi turkulaisten itseluottamusta, edessä oli matka Vaasaan otteluvoittojen ollessa 0-2. Kuparisaaresta TUTO ei tällä kaudella saanut pistettäkään, joten ennakko-asetelmat kolmanteen otteluun eivät olleet häävit.

– Se jatkoaikavoitto olisi tuonut joukkueelle sitä puuttuvaa itseluottamusta.

Joukkue sukelsi Vaasassa oikein kunnolla ja lopulta tulostaululla komeilivat käsittämättömät 9-0-lukemat. Lopputulos ei tällä kertaa jättänyt selittelyille sijaa.

– Ei siitä piiloon pääse, että oltiin ihan kassalla. Maalivahtia on turha syyttää rumista lukemista. Kyllä siinä oli pelin jälkeen kaikilla peiliin katsomisen paikka.

Aaltonen myönsi, että oikea joukkue meni tästä sarjasta jatkoon. Hänellä on myös selkeä näkemys siitä, mihin saakka Sportin eväät tänä keväänä riittävät.

– Sport hoitaa Ilveksen.


Aaltonen ennustaa Sportin menevän pitkälle tänä keväänä.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

» Lähetä palautetta toimitukselle