TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

”Oon kevään lapsi”

LIIGA / Haastattelu
Fyysisessä välieräsarjassa JYP-puolustaja Mikko Viitanen on ollut elementissään. Laidat ovat ryskyneet ja tänään mies sai auki kauden maalitilinsä – kohtuullisen tärkeässä paikassa.

Ottelun alku oli JYPille vaikea. Vaikka ääneen ei sitä sanottu, oli jyväskyläläisillä pakkovoiton paikka. Kun Blues teki ottelun avausmaalin JYPin pyörityksestä huolimatta, leijui hallissa luovuttamisen ilmapiiri. Hanskat teki mieli lyödä tiskiin.

JYP-puolustaja Mikko Viitanen kertoo joukkueen uskoneensa koko ajan kelkan vielä kääntyvän.

– 0–1-maalin kohdalla tuli muutaman minuutin henkinen breikki, mutta uskottiin hommaamme ja kannustettiin toisiamme penkillä. Siitä se lähti sitten kääntymään, Viitanen kertoo.

Toisessa erässä koko ottelun kuva kääntyi päälaelleen. Harri Pesonen ja Eric Perrin veivät JYPin johtoon, ja maalien tuoma rentous alkoi näkyä kentällä. Viitasen hirmupommi puhui ajassa 33:51, eikä voittomaaliksi jäänyt, Viitasen kauden ensiosuma tullut lainkaan huonoon paikkaan.

– Joo, no kai mä oon kevään lapsi, Viitanen naureskelee ensiosumaansa viitaten.


Maalintekijän hymyä. Osumat tärkeissä paikoissa toivat paitsi tuloksellista menestystä JYPille, myös muuttivat väkinäisen pusertamisen juonikkaaksi playoff-kiekoksi.

– Onhan noita paikkoja runkosarjassakin ollut, sen taakse ei voi mennä. Henkilökohtaisten tehojen kantilta katsottuna huono kausi, mutta onneksi aukesi nyt.

Hienon esityön 3–1-maaliin teki Antti Virtanen, joka tarjoili päädystä kiekon Viitaselle siniviivaan.

– Sain kiekon maalin takana ja näin, että Viitanen oli jo hampaat irvessä siniviivalla. Laitoin kiekon sille, ja olin varma, että se on joko päätypleksistä läpi tai maali, syöttöpisteen saanut Virtanen sanaili.

Vaikka ottelutilanne 0–2 asetti JYPin jo liki selkä seinää vasten, ei Viitasen mukaan joukkueen usko ehtinyt laantua.

– Ilmapiiri on ollut hyvä, eikä olla otettu ulkopuolisia paineita niskaan. Tuolla joukkueessa jokainen luottaa kaveriin, se on kaikista tärkeintä.

Välieriä on leimannut kova fyysinen peli, ja välillä tunteetkin ovat kuohuneet.

– Fyysisellä puolella on menty kiitettävällä tasolla, mutta en usko, että mitään ylilyöntejä tulee. Mennään rehellisesti ja reilusti loppuun asti.

– Me ollaan oltu yhtä kovia kahdessa aikaisemmassakin ottelussa, mutta tuloksellisesti oltiin tänään parempia. Tämä peli toi kaivattua rentoutta, mikä näkynee selkeimmin hyökkäyspelissä. Puolustuspäässä on menty samanlailla koko ajan.

Ottelu numero neljä pelataan keskiviikkona. Viitanen ei usko pelin luonteen muuttuvan miksikään.

– Lähdetään voittamaan peliä, ei sen ihmeempää. Blues on pirun hyvä joukkue ja täynnä taitavia pelaajia, se on nostanut tasoaan koko ajan. Mitään ei tulla saamaan ilmatteeksi, keskiviikon peli on meille iso haaste.

» Lähetä palautetta toimitukselle