”Lepo tekee hyvää Mosesille”

LIIGA / Haastattelu
Steve Mosesin maalijyvä on kadoksissa.
Kuva © Tomi Hänninen
Jokerit otti lauantaina tärkeän voiton ilman parasta maalintekijäänsä. Päävalmentaja Tomi Lämsä haluaa, että kevään pudotuspeleissä joukkueella on valmiita pelimiehiä myös pelaavan kokoonpanon ulkopuolella.

Jokerien Steve Moses ei mahtunut lauantai-illan kärkikamppailussa KalPaa vastaan joukkueensa kokoonpanoon. Päävalmentaja Tomi Lämsä ei ole ollut tyytyväinen suojattinsa esityksiin kevätkaudella, mutta uskoo, että parempaa nähdään vielä.

- Steve pelasi loistavan syksyn ja teki paljon maaleja. Täytyy muistaa, että hänellä on ensimmäinen ammattilaisvuosi menossa. Tällä hetkellä lepo tekee hyvää hänelle, Lämsä kommentoi.

Tällä kaudella 22 maalia takonut Moses on tämän vuoden puolella onnistunut maalinteossa vain kahdesti ja nuoren yhdysvaltalaishyökkääjän itseluottamus tuntuu olevan kateissa.

- Kun tekee paljon maaleja, käy usein niin, että jahtaa vain sitä seuraavaa eikä muista mitä kaikkea muuta siellä kentällä kuuluisi tehdä, Lämsä kertoo.

Laajalla ringillä pudotuspeleihin

Narripaitojen kokoonpano on elänyt paljon ja kauden mittaan on nähty runsaasti erilaisia ketjukoostumuksia ja viltityksiä. Lämsän mukaan sopivaa palettia kevään peleihin etsitään yhä.

- Haluamme löytää sopivan permanentin pudotuspeleihin ja sitä kokoonpanomuutoksilla haetaankin.

Joukkue on kohdannut kauden mittaan myös valtavan määrän loukkaantumisia. Viimeisimpänä Jesse Winchester, jonka loppukausi on polvivamman vuoksi ohi.

- Loukkaantumisia on ollut paljon ja osittain olemme joutuneet tekemään muutoksia pakon sanelemana.

KalPaa vastaan uusina miehinä kokoonpanoon tulleet Semir Ben-Amor ja Markus Hännikäinen toivat tarvittavaa energiaa, jonka avulla kurssi kääntyi kolmen tappiollisen pelin jälkeen.

- Ben-Amor ja Hännikäinen pelasivat molemmat tänään hyvän pelin. Esimerkiksi Ben-Amor jakoi paljon kovia ja puhtaita pommeja, niin kuin kuuluukin, Lämsä kiitteli.

- Olemme halunneet pitää yllä laajaa rinkiä, jotta kevään peleissä meillä on neljän ketjun ulkopuolella valmiita ukkoja hyppäämään kaukaloon.

» Lähetä palautetta toimitukselle