IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

”Lätkä on kiva peli”

MESTIS / Haastattelu
Jukureiden kokenut laitahyökkääjä Antti Laakso saa nimensä historiankirjoihin lauantaina. LeKi-ottelun jälkeen Laakson edeltä kaikkien aikojen ottelumäärissä mitattuna löytyy ainoastaan kaksi miestä.

Tamineet niskaan, tutut rutiinit ja jäälle tuttujen kavereiden kanssa. Jukureiden Antti Laaksolle matsipäivä on arkea. Eikä ihme, sillä kokenut laitahyökkääjä pelaa lauantaina jo 471. runkosarjaottelunsa.

faktaa:

Laitahyökkääjä Matti Nevalainen (s. 1963) pelasi ykkösdivisioonaa Ketterässä, SaPKossa ja SaiPassa yhdentoista kauden ajan 1980-90-luvuilla. SM-liigaa hän pelasi SaiPassa 170 ottelun verran ja päätti uransa lopulta liigassa kevääseen 1997.

Pyöreäksi lukemaa ei saa pyörittelemälläkään, mutta virstanpylväs se on silti. Laakso nimittäin sivuaa lauantaina Matti Nevalaiselle Jääkiekkokirjan kaikkien aikojen tilastoissa laskettua ottelumäärää. Ja Nevalainen on pitänyt hallussaan kyseisen listan kolmossijaa.

Lauantain jälkeen Laakson edellä on vain vanha oppi-isä ja idoli Mika Helkearo sekä yhden kauden suuruisella etumatkalla kirmaava Sport-puolustaja Mikael Hallbäck. Laaksolle itselleen kyseessä on kuitenkin yksittäinen peli siinä missä muutkin.

- Heh, heh. Ei suuria tunteita herätä, sillä nyt sain kuulla asiasta. Katselin kyllä Jatkoajan tilastopakettia, mutta en laittanut asiaa merkille. No, paljon on pelejä mittarissa, puhelimitse tavoitettu Laakso naureskelee.

Jep, mittarilukema on komea. Ensimmäiset divaripelinsä jo kaudella 1993-94 pelannut forssalaiskasvatti tahkoaa jo yhdeksättä peräkkäistä kauttaan Mikkelissä. Mestis-tasolla on meneillään jo kahdestoista kokonainen kausi. Pudotuspelit mukaan lukien Laaksolla on takanaan jo yli viisisataa peliä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Mestis on profiloitunut viime vuosina enemmänkin nuorten pelaajien kehittymisalustaksi, mutta Laaksolla on selvä vastaus siihen, mikä saa perheellisen konkarin jatkamaan yhä Mestis-tasolla.

- Lätkä on kiva peli ja on vienyt mukanaan. Jukureissa on myös taustat kunnossa ja se on yksi syy, mikä on saanut jatkamaan näin kauan.

Jukurit on tällä hetkellä sarjassa kolmantena. Laakso itse on puolestaan joukkueen sisäisessä pistepörssissä kakkosena tehopisteet 3+12 keränneenä – heti monivuotisen luottosentterinsä Petri Lehtosen peesissä. Mikkelissä on kuitenkin totuttu menestymään, joten hyvistä kyttäysasemista huolimatta kokenut laitahyökkääjäkään ei ole täysin tyytyväinen alkukauteen.

lue myös:

Laakson haastattelu vuoden takaa.
[lue lisää]

- Tyytyväinen ei voi olla, sillä omat ja joukkueen otteet ovat ailahdelleet liikaa, Laakso arvioi.

Lauantaisen vastustajansa LeKin Laakso ja Jukurit ovat kohdanneet jo kertaalleen lokakuun alussa. Moni kuittasi lempääläläisten 4-2-kotivoiton kovasta mikkeliläisryhmästä nousijan alkuinnostukseksi, mutta tulokkaan tuloskäyrä on pysynyt korkealla läpi syksyn. LeKin hyvät otteet saavatkin Laakson mietteliääksi.

- Hyvä porukka. Tässä vaiheessa jos on sarjassa toisena, niin pelkkää sattumaa ei voi enää olla. Hyvin ovat pelanneet, Laakso myöntää.

» Lähetä palautetta toimitukselle