”Kerrankin veto lähti sinne minne piti!”

LIIGA / Haastattelu
Ossi Saarinen oli paikkansa arvoinen.
Kuva © Atte Rissanen - http://atterissanenphotography.com
Ossi Saarinen nousi KalPan neloskentästä ykköskenttään ja oli valmennuksen luottamuksen arvoinen. Ensimmäisessä erässä tehdyt kolme tehopistettä olivat tästä komea osoitus. Peli kulki muutenkin sangen mallikkaasti.

Toisen epäonni on yleensä toisen onni. Kun pelaaja loukkaantuu, toinen pitää nostaa paikkaamaan. Superlupaus Artturi Lehkosen aivotärähdys pakotti KalPan valmennusjohdon miettimään ykköskentän kolmannen palasen uusiksi.

Monelle oli varmasti yllätys, että Sakari Salmisen ja Matti Kuparisen rinnalle ykköskenttään nousi neloskentän pörrääjänä tutuksi tullut Ossi Saarinen. 25-vuotias Jokerit-kasvatti ei tuottanut pettymystä, vaan naputti ensimmäisessä 15 minuutissa tehot 1+2.

– Harmittaa toki tuo Artturin loukkaantuminen, mutta semmoista se on. Hyvä että sain tilaisuuden ja pystyin käyttämään sen. Tällaisista saa itseluottamusta. Pitää vain uskoa itseensä, että pystyy pelaamaan tällä tasolla, Saarinen totesi.

KalPan hyökkäyskaluston tasosta kertoo paljon se, että alemmistakin ketjuista pystytään nostamaan miehiä huoletta kärkiketjuihin. Yleensä nämä vielä onnistuvat kohtalaisesti. Ellei jopa loistavasti, kuten Saarinen lauantaina Pelicansia vastaan. A-junioreidenkin taso on sen verran korkea, että pelaajat täyttävät paikkansa kokoonpanossa mainiosti, kuten ottelussa liigadebyyttinsä tehnyt Joona Harjama.

– Neloskenttä on toki nimellinen, mutta meillä on paljon hyökkääjiä, jotka pystyvät pelaamaan paikkaa kuin paikkaa, Saarinen kehui.

Seitsemässä pelissä tähän mennessä tehot 0+1 tehnyt Saarinen tuntui istuvan todella hyvin ykkösketjuun, vaikka kolmikko oli treenannut yhdessä vain parit lyhyet harjoitukset. Yhteisiä kuvioita ei hirveästi ehditty sopia.

– Vähän ehdittiin jutella varsinkin "Saken" kanssa. Helppo oli kyllä pelata ja Kuparinen tekee kahden suunnan sentterinä hyvin töitä. Nyt natsasi peli kohdilleen ja hyvä näin.

Harjoituskausi jäi Saariselta kovin lyhyeksi, sillä hyökkääjä kävi lonkkaleikkauksessa kesän aikana. Täydellistä kuntoutumista ei ole vielä tapahtunut, sillä lonkka vaivaa vielä jonkin verran. Sisukasta hyökkääjää pieni kipu ei kuitenkaan haittaa.

– Jäykkyyttä on, mutta ei tämä nyt sinänsä vaivaa. Vaiva on lähinnä enää särkyä. Kipu on kestänyt jo sen verran kauan, että siihen on tottunut.

Saarinen pohjusti ensimmäisessä erässä kaksi Salmisen tekemää maalia ja tulitti itse joukkueensa kolmannen osuman. Aivan maalin kattoon osunutta laukausta ei heti hyväksytty maaliksi, mutta videotarkistuksen jälkeen peliä jatkettiin keskialoituksella.

– ”Sakke” heitti minulle hyvän syötön ja kerrankin lähti veto hyvin sinne minne pitikin, Saarinen naureskeli.

Ja pelimies tiesi heti, että kiekko kävi maalissa?

– Joo, siitä olin varma! Ei nimittäin kuulunut kilahdusta, analysoi Saarinen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle