”Jokerit oli paras vaihtoehto, ja muista seuroista on turha puhua”

LIIGA / Haastattelu
Jarkko Ruudun ympärillä koko kesän velloneet siirtohuhut saivat vihdoin sinetin, kun mies solmi kolmen vuoden sopimuksen Jokerien kanssa. Ruutu oli sopimukseensa selvästi tyytyväinen.

– Olen aika innoissani tästä. On kiva palata kotimaahan, varsinkin kun jääkiekko elää Suomessa jopa pientä hypeä.

Jokerien toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen ja päävalmentaja Erkka Westerlund ovat Ruudulle tuttuja jo vuosien takaa, ja mies oli silmiin nähden tyytyväinen päästessään tuttujen miesten alaiseksi. Ruutu myös kehui opinahjoa johon hän pääsee.

– Tämä on paras [jääkiekon] korkeakoulu, mitä Suomessa on.

NHL:ssä yhteensä 11 kautta pelannut voimahyökkääjä kertoi, että siirron suurimmat syyt olivat muualla kuin rahassa.

– KHL:stä olisin saanut kymmenkertaiset rahat, mutta raha ei ollut suurin motiivi. Täällä [Jokereissa] on tarkoitus voittaa, ja se on suurin syy miksi valitsin juuri Jokerit.

Ainoaksi henkilökohtaiseksi tavoitteekseen Ruutu nimesi mestaruuden voittamisen.

– Silloin kun joukkue voittaa, myös yksilöt menestyvät. Voittaminen on hauskaa, ja jos on tarkoitus taistella pistesijoista, niin on väärässä paikassa.

Aiemmin urallaan SM-liigassa vain HIFK:ta edustanut vantaalainen ei halunnut puhua muiden joukkueiden tarjouksista, eikä myöskään tunnustanut kauden avausottelun HIFK:ta vastaan aiheuttavan sen kummempia tunnekuohuja.

– Jokerit oli paras vaihtoehto, ja muista seuroista on turha puhua. HIFK tuo totta kai lisälatausta, sillä se on paikallisvastustaja. Se on kuitenkin vain yksi joukkue muiden joukossa, ja siinä ottelussa on kolme pistettä jaossa.

HIFK:ssa mestaruuden vuonna 1998 voittanut Ruutu toivoikin, että fanit näyttäisivät rohkeasti tunteensa.

– Toivottavasti ei mitään harmaata, joko rakastetaan tai vihataan.

» Lähetä palautetta toimitukselle