”Kylmät väreet menivät, kun summeri soi ja mitali varmistui” – Haastattelussa tyttöleijonat Erica Jaskari ja Nelli Laitinen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nelli Laitinen toimi alle 18-vuotiaiden joukkueen kapteenina.
Kuva © IIHF
Suomen alle 18-vuotiaat tytöt saavuttivat MM-kisoissaan pronssia. Saavutus oli todella hieno, sillä se on Tyttöleijonille vasta historian toinen. Joukkueen tukipilareita olivat muun muassa kapteeni Nelli Laitinen ja maalivahti Erica Jaskari.

Tyttöleijonien kausi ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä tappioita tuli aluksi useita. Joukkueen peli kuitenkin parani peli peliltä kauden huipentumaa kohti mentäessä.

– Osasin odottaa menestystä, koska meillä oli joukkueena vahva päätös, että ilman mitalia ei kotiin tulla. Onneksi saimme pelattua kauden parasta peliämme juuri MM-kisoissa, Nelli Laitinen kertoo.

Molemmat tytöt nostavat turnauksen huippukohtien joukkoon puolivälierän Ruotsia vastaan. Vaikka Ruotsi meni 2–1-johtoon pelin viimeisten minuuttien aikana, joukkueessa oli vahva usko siihen, että Suomi pelin voittaa.

– Tunsin, että tämä vain ei voi loppua näin, Laitinen sanoo.

Tunne olikin oikea, sillä vain puoli minuuttia Ruotsin maalin jälkeen hän itse tasoitti ottelun. Ottelu meni jatkoajalle ja päättyi Suomen voittoon lukemin 3–2.

– En osaa sanoin kuvailla sitä tunnetta, joka minut valtasi, kun huomasin vetoni menneen maaliin. Tuntui todella hyvältä. En ole koskaan tehnyt tärkeämpää maalia.

Myös Erica Jaskari luotti vahvasti siihen, että hänen selkänsä taakse tehty maali ei ollut ratkaiseva.

– Otimme aikalisän ja siinä puhuimme, että pystymme kyllä nousemaan vielä rinnalle ja ohi. Luotin kyllä vahvasti siihen, että tarvittavat maalit tehdään. Jatkoajalla paineet olivat kovat, koska tiesin, että peli päättyisi, jos tekisin yhdenkin virheen, mutta samalla oli todella hienoa päästä pelaamaan sellaisessa paikassa.

Välierässä Suomi hävisi Yhdysvalloille selvin 7–1-lukemin. Peli ei ollut helppo kenellekään, eikä varsinkaan maalivahti Jaskarille, joka vaihdettiin kolmen nopean maalin jälkeen pois.

– Olihan se aika kova paikka, mutta nopeasti sain sen nollattua ja pystyin keskittymään pronssipeliin, Jaskari kertaa.

– Minusta tuntuu, että meillä oli joukkueena niin vahva halu saada mitali, että emme jääneet välierätappiota murehtimaan. Kapteenina sanoin joukkueelle, että nyt unohdetaan tämä tappio ja keskitytään täysillä Venäjä-peliin, Laitinen täydentää.

Pronssiottelussa Suomi sitten voittikin Venäjän 3–0. Venäjällä oli välillä todella hyviä paikkoja, mutta loistopelin pelannut Jaskari piti maalinsa puhtaana.

– Minua jännitti todella paljon, mutta olin tyytyväinen, että pääsin pelaamaan sellaiseen peliin. Muukin joukkue pelasi hienosti ja teki tarvittavat maalit, joten minun oli hyvä pelata.

– Kun summeri soi pelin lopuksi, oli huikea tunne. Kylmät väreet menivät ja oli aivan uskomattoman hieno olo, tytöt sanovat kuin yhdestä suusta.

Seuraava tavoite molemmilla on voittaa Bluesissa Suomen mestaruus. MM-turnauksen tähdistökentälliseen valittu Nelli Laitinen tavoittelee paikkaa myös Espoossa pelattaviin naisten MM-kisoihin.

– Niihin kisoihin pääsy on yksi tämän kauden päätavoitteistani. Tiedän kuitenkin olevani nuori, joten jos tällä kerralla en mukaan pääse, teen vielä enemmän töitä sen eteen, että pääsen mukaan ensi vuonna. Minulla on vielä aikaa, Laitinen kiteyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle