“Olen varma, että koko potentiaaliani en vielä ole saanut ulos” – Sebastian Repo halusi jäädä Lukkoon kehittymään

LIIGA / Haastattelu
Repo aloittaa kolmannen kokonaisen kautensa Lukossa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kausi hallitsevana mestarina oli Lukolta pettymys, mutta Raumalle kotiutunut Repo uskoo sekä itsensä että koko joukkueen suoriutuvan jatkossa paremmin.

Sebastian Repo oli päättyneellä kaudella Liigan parhaita maalintekijöitä, vaikka 20 runkosarjaottelua jäi väliin loukkaantumisen vuoksi. Lukko oli mestaruusjuhlien jälkeisellä kaudella runkosarjassa vasta kymmenes ja putosi puolivälierissä tulevalle mestarille Tapparalle.

– Päättynyt kausi on tullut jo käsiteltyä alta pois, mutta monivaiheinen kausi oli. Itsellä oli loukkaantumista ja jouduin olemaan sivussa. Myös joukkueen pelaaminen oli monivaiheista ja lisäksi oli koronan kanssa vaikeuksia. Lopputulos oli ilman muuta pettymys, odotukset ja tavoitteet olivat korkeammalla.

25-vuotias Repo on pelannut Lukossa kaksi ja puoli kautta ja teki jatkosopimuksen tulevalle kaudelle, vaikka ulkomaanoptiokin oli olemassa.

– On hyvä fiilis jatkaa Raumalla ja uskon, että pystyn täällä ottamaan seuraavan askeleen pelaajana.

Repo ei halunnut tarkemmin kommentoida syitä jättää ulkomaanoptio käyttämättä, mutta myönsi, että kevään aikana dramaattisesti muuttunut maailmantilanne vaikuttaa moniin asioihin. Lahdesta kotoisin oleva Repo on kotiutunut Raumalle hyvin.

– Hyvin olen kotiutunut Raumalle! Kaupunki on idyllinen, ja hyvin olen täällä viihtynyt. Joka päivä on kiva mennä hallille. Hyvät tyypit tietysti auttavat viihtymisessä ja täällä on aina ollut hieno joukkue ja hyvä henki.

Lukon viime kauden joukkueesta esimerkiksi kärkipuolustaja Vili Saarijärvi lähti Sveitsiin SCL Tigersiin ja keskushyökkääjät Arttu Ilomäki sekä Pavol Skalický siirtyivät noin 100 kilometriä etelämmäksi TPS:ään.

Toistaiseksi joukkuetta on vahvistettu kokeneella tšekkipuolustaja Tomáš Pavelkalla, Pohjois-Amerikassa vuosia pelanneella keskushyökkääjällä Otto Sompilla ja Ilveksestä palaavalla toisen polven Lukko-hyökkääjällä Antti Saarelalla – lisäksi kesken viime kauden hankitut puolustaja Niclas Almari ja maalivahti Artjom Zagidulin jatkavat myös ensi kaudella.

– Vielä ollaan aikaisessa ja on vaikeaa ennakoida, mutta se on selvää, että haluamme joukkueena menestyä paremmin. Muusta on mielestäni turha puhuakaan. Nyt tehdään arjessa kovasti hommia, jotta tavoite saavutettaisiin. Itse tietysti toivon, että pystyisin pelaamaan ehjän kauden.

Revon tavoitteena on kehittyä kokonaisvaltaisesti.
Kuva © Jarno Hietanen

“Mentaalivalmennus on auttanut pelaajana kehittymisessä”

Repo on alle 20-vuotiaiden maailmanmestari ja kaksinkertainen suomenmestari, kokemusta on myös reilun kauden verran AHL:stä. Isokokoinen hyökkääjä haluaa edelleen kehittyä ja olla kokonaisvaltaisempi pelaaja.

– Olen vielä nuori kundi ja olen varma, että koko potentiaaliani en vielä ole saanut ulos. Haluaisin tosiaan pelata ehjän kauden, kehittyä pelaajana ja päästä mahdollisesti kovempiin sarjoihin.

Kokonaisvaltaisuuteen kuuluu myös ei-pelillisistä asioista huolehtiminen.

– Ravinto, lepo ja harjoittelu on kaiken pohja, jonka päälle muu tekeminen rakennetaan. Itse koen, että perusasioista huolehtiminen on jokaisen pelaajan omalla vastuulla. Lukossa on ainakin annettu pelaajille työkaluja ja konkreettisia esimerkkejä, kuinka voisi vielä joitain asioita parantaa.

Revon Lukko-vuosina seuran henkisestä valmennuksesta on vastannut Mirjam Wallin, mutta tulevalla kaudella mentaalivalmentajana aloittaa Katja Pasanen. Repo on kokenut mentaalivalmennuksen hyödyllisenä osana kokonaisharjoittelua.

– Mentaalivalmennusta ei pidä yhtään vähätellä. Henkinen puoli on ehkä jopa isommassa osassa urheilusuoritusta kuin fyysinen puoli. Pääkoppa on iso voimavara vielä siinä vaiheessa, kun fysiikka alkaa pettää.

– Mentaalivalmennuksessa käsiteltävät asiat ovat varmasti hyvin yksilöllisiä, itsellä se on ollut kasvuprosessia. Olen työstänyt henkistä kapasiteettiani ja sitä on rakennettu palikka palikalta. Uskon, että mentaalivalmennus on auttanut pelaajana kehittymisessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle