“Kävin t-paidat vaihtamassa toppatakkiin” – Ohtamaa iloitsi voitosta ja uudesta sopimuksesta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ohtamaa pääsi tekemään lähempää tuttavuutta tuomariston ja Konstantin Okulovin kanssa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Atte Ohtamaa luuti Leijonien takalinjoilla 4–3-voitossa Venäjästä. Karjala-turnauksen jälkeen puolustaja suuntaa uuteen osoitteeseen, Kazakstaniin.

Leijonien luottopuolustaja Atte Ohtamaa oli jälleen mukana, kun Suomi kohtasi Venäjän Karjala-turnauksen avauspäivänä. Ennen ottelun alkua suoritettiin mestaruusviirin nosto Hartwall Arenan kattoon, ja tuota hetkeä Ohtamaan rinnalla todistivat 12 muutakin viime kevään maailmanmestaria. Leijonaperheestä on muodostunut Ohtamaalle vuosien saatossa tärkeä asia.

– Joka kerta kun noita pätkiä näkee, tunteet nousevat väistämättä pintaan.

– Leijonakopissa vallitsee aina hyvä fiilis ja yhteenkuuluvuuden tunne, oli turnaus sitten mikä tahansa. Sinne on aina hienoa astua.

Torstaina Ohtamaan puolustajaparina hääri maajoukkuedebytantti Petteri Nikkilä. HPK:ssa viime kaudella loistanut Nikkilä sai osakseen aimo annoksen kehuja.

– Pete on pelannut hyvin ja hänen oli jo aikakin päästä tähän turnaukseen mukaan. Vierellä oli mukava pelata.

Vastapuolen tunkeilijoihin Ohtamaa ei suhtautunut yhtä lämpimästi. TsSKA-hyökkääjä Konstantin Okulov pääsi pelin tuoksinassa Leijonien varakapteenin hellään syleilyyn. Huitaisu maalivahti Harri Säterin suojuksiin aiheutti nujakan, jonka jälkeen venäläiselle tuomittiin lopulta kaksi rangaistusta.

– Kävin muistuttamassa, ihan senkin vuoksi että tuomari varmasti huomaa huitomiset. Sehän meni sitten meidän kannalta loppujen lopuksi ihan hyvin!

Kärpistä lainalla HC Luganossa käynyt Ohtamaa jatkaa ulkomailla myös pätkäsopimuksensa päätyttyä. Uutena osoitteena on KHL:n kazakstanilaisseura Barys Nur-Sultan, joka on hiipunut kovan alkukauden jälkeen itäisen konferenssin kuudenneksi. Ohtamaalle visiitti Suomeen tuli seurasiirron kannalta otolliseen aikaan.

– Tiesin, että minulla voi olla mahdollisuus lähteä KHL:ään vielä jossain vaiheessa. Nyt tuo mahdollisuus tuli ja päätin käyttää sen.

– Kävin t-paidat vaihtamassa toppatakkiin ja nyt matka jatkuu tämän turnauksen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle