Šulák on kultainen vahvistus – KooKoo kaivoi jälleen kultaa

LIIGA / Haastattelu
Libor Šulák on palannut Suomeen ja on KooKoolle tärkeä maalintekijä.
Kuva © Satu Pitkänen
Libor Šulák palasi Suomeen kokeiltuaan Amerikkaa ja Venäjää. Kouvolassa lähti laukaus taas kulkemaan.

Libor Šulák eli jännittäviä aikoja marraskuun lopussa. Työnantaja Severstal Tšerepovets oli kyntänyt KHL:ssä, ja syyn siitä saivat niskoilleen ensi sijassa ulkomaalaisvahvistukset. Samaan aikaan vaimo Martina odotti viimeisillään pariskunnan toista lasta.

Šulákin sopimus irtisanottiin, ja hän palasi kotiinsa Tšekin Pelhřimoviin odottamaan uusia tuulia. Toinen poika ehti juuri syntyä perheeseen, kun KooKoo tiedotti, että kaudella 2017-18 Pelicansissa loistanut Šulák oli tehnyt kauden loppuun ulottuvan sopimuksen joukkueen kanssa.

− Venäjällä ei pelaaminen mennyt kovin hyvin. Kun joukkuekaan ei voittanut, niin ulkomaalaiset pelaajat olivat ne, jotka saivat ensimmäisenä kärsiä seuraukset, Šulák toteaa.

Šulák liittyi Kouvostoliiton joukkueeseen marraskuun viimeisenä maanantaina.

− Täällä on ollut hyvä olla. On tosi hyviä tyyppejä ja valmentajia joukkuessa. Pelityyli sopii minulle. Olen ollut hyvillä mielin, Šulák hymyilee.

Siihen vaikuttanee myös se, että Martina ja parin kaksi poikaa, joista nuorempi on vain kuukauden ikäinen ovat saapuneet Kouvolaan edellisenä päivänä.
− Nuorempi on helppo poika, hän vain syö ja nukkuu, Šulák huomauttaa.

Šulák näyttää olevan todellinen vahvistus KooKoolle. Urheilujohtaja Jarno Kultanen kaivoi jälleen kultaa värvätessään Šulákin. Yhdeksän ottelun jälkeen tilastot näyttävät maalinteon kalpeudesta kärsineen joukkueen puolustajalle tehopisteitä 5 + 3.

− KooKoon kanssa on diili kauden loppuun, eikä nyt ajatella sen edemmäs. Olen nyt täällä ja yritän tehdä parhaani joukkueen eteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle