Ässien lainahyökkääjä Juusela: "Ainakin pelissä oli vauhtia!"

LIIGA / Haastattelu
TUTOn hyökkääjä Aki Juusela käväisi yhden ottelun lainalla Ässissä.
Kuva © Timo Savela
TUTO-hyökkääjä Aki Juusela palasi monen vuoden tauon jälkeen Ässiin, jossa oli voittamassa Suomen mestaruutta keväällä 2013. Miehen lainasopimus kattoi tämän ottelun, mutta tavoitteet ovat silti tulevaisuudessa edelleen Liigassa.

Hurjasta loukkaantumissumasta kärsivä Ässät vahvisti rivejään perjantain Pelicans-otteluun tutulla hyökkääjällä Aki Juuselalla. Mies tuli lainalle TUTOsta, jossa hän on tehoillut tällä kaudella itsensä Mestiksen maalipörssin kärkipaikalle 20 osumallaan.

− Nopealla aikataululla tämä tuli, eilen (torstaina) illalla kysyttiin lainalle, ja totta kai suostuin. Mukavaa oli pelata ja päästä auttamaan joukkuetta, Juusela kertasi.

Näyttöjä Mestiksen puolella on kertynyt erityisesti tehopisteiden muodossa, joten aivan täytenä yllätyksenä lainapesti ei miehelle tullut - vai tuliko sittenkin?

− Kyllähän se vähän puskista tuli, vaikka hyvin on mennyt tämä kausi ja olen tiedostanut sen itsekin, Juusela sanaili.

Hyökkääjä on pelannut Liigaa viimeksi keväällä 2013 Ässien vääntäessä finaalisarjaa Tapparaa vastaan. Sen jälkeen tie on vienyt Mestiksen lisäksi Suomi-sarjaan. 

− Mestaruuskauden jälkeen tuli muutama paha loukkaantuminen ja sen myötä pari vaikeaa kautta. Siihen aikaan jos pelasin, niin käytännössä pelasin vähän loukkaantuneena, Juusela muisteli.

Vuosien kuluessa mies ei myönnä kuitenkaan muuttuneensa ainakaan pelaajatyyppinä.

− Ihmisenä olen kyllä kasvanut. Nyt olen myös paremmassa kunnossa kuin ennen, joten pelaaminen on mukavampaa, hyökkääjä pohti.

Tulevaisuuden tavoitteet 26-vuotiaalla Juuselalla ovat edelleen selvät.

− Tämä kausi mennään TUTOssa ja katsotaan sitten uudestaan. En ole vielä niin vanha, etteivätkö tavoitteet edelleen olisi Liigassa, vaikka Mestis onkin hyvä sarja, mies naurahti.

Perjantai-illan pelissä Juusela hyökkäsi yhdessä Niklas Appelgrenin ja Marco Insamin kanssa. Täysin vieraiden miesten mukaan hyökkääjän ei tarvinnut hypätä, sillä Appelgrenin kanssa Juusela muisteli muutaman ottelun aikanaan KooKoossa pelanneensa. 

− Mielestäni löydettiin toisemme ihan hyvin. Oli hyvä pelata heidän kanssaan, hyökkääjä pohti.

Illan ottelu kääntyi lopulta niukasti Pelicansin hyväksi lukemin 1-2.

− Kaveri viimeisteli paremmin, vaikka meilläkin paikkoja oli. Olin ajatellut, että peli on Liigassa muuttunut hitaammaksi, mutta ainakin tässä pelissä oli vauhtia, Juusela hymyili.

TUTOlla on huomenna kotipeli RoKia vastaan, joten hyökkääjän matka Porista jatkui heti ottelun jälkeen kohti Turkua.

− Kasitietä tässä mennään, jään Raumalle tekemään välipysähdyksen ja siitä sitten jatkan kotiin, raumalaislähtöinen Juusela päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle