Ässien Kotkaniemi sadatteli tuomareita: "Miljonäärien kunnioittaminen pitäisi jättää pois"

LIIGA / Haastattelu
Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi antoi ankaraa kritiikkiä tuomaritoiminnasta.
Kuva © Arno Hämäläinen
Oulun Kärppien ja Porin Ässien välinen kolmas puolivälieräottelu päättyi Kärppien niukkaan voittoon. Kärpät johti pitkään yhden maalin turvin, kunnes lopulta Saku Mäenalanen teki tyhjään Ässien maaliin voittolukemiksi 3–1.

Ässäkäskijä Mikael Kotkaniemi oli ottelun jälkeen turhautunut tuomareihin.

– Kunnollinen alivoimatreeni meidän joukkueelle. Saatiin kyllä enemmän kuin lääkäri määrää, Kotkaniemi purki pettymystään.

Kärpät sai ottelussa kolme kahden minuutin jäähyä, Ässille sen sijaan tuomittiin yhteensä kuusi kaksiminuuttista, joista kahdessa jäähyssä oli vielä lisänä kymmenen minuutin henkilökohtainen jäähy.

– Osa jäähyistä oli aiheellisia, se on ihan selvä juttu, mutta kyllähän täällä samat säännöt pitäisi olla molemmille joukkueille. Jos meidän pelaajaa lyödään mailalla naamaan, eikä siitä tule jäähyä, mutta vastaava tilanne kun oli toisinpäin, niin meille tuli jäähy. Kyllä sellainen miljonäärien kunnioittaminen pitäisi jättää pois ja antaa pelaajien antaa ratkaista kentällä, Kotkaniemi avautui, viitaten Kärppien suureen pelaajabudjettiin.

Ässien pelaajat esittivät paikoin rajujakin otteita. Muun muassa 2 + 10 minuutin jäähyn saanut Ässien oululaistaustainen Matti Lamberg kuumensi sikailullaan Kärppien pelaajien tunteita, joten pieniä pystypaineja syntyi silloin tällöin.

– On hankalaa pitää pelaajat rauhallisina. En minä tee pelaajista aggressiivisia, vaan kyllähän pelaajat itse vaistoavat vääryyden. Jos pelaajat eivät koe oikeudenmukaisuutta, niin heitä on hyvin vaikea saada rauhoitettua, vaikka minä valmentajana kuinka hoen, että koetetaan keskittyä ihan vaan pelaamiseen. Kun vääryys toistuu usein, niin pelaajat eivät vaan pysy rauhallisina, Kotkaniemi analysoi.

Aivan kaikkia jäähyjä Kotkaniemi ei kuitenkaan nähnyt väärinä.

– Hyökkäyspään jäähyt pitää saada pois, nehän on vaan tyhmyyttä. Sen sijaan niin sanotut hyvät jäähyt ovat aina paikallaan.

Ässät pääsi lähemmäs voittoa, kuin edellisellä kerralla Oulussa. Kotkaniemellä oli selvä visio siitä, miten porilaiset saavat haettua Oulusta tarvittavan voiton.

– No ensinnäkin meidän pitää jättää jäähyt pois, osa jäähyistä kun oli ihan asiallisestikin tuomittuja. Olemme pärjänneet viidellä viittä vastaan ihan hyvin. Ylivoimalla meidän pitää onnistua, emme ole vielä onnistuneet ylivoimalla tekemään maalia. Nehän näitä pelejä ratkaisee, muutenhan nämä ovat olleet tasaisia otteluja. Alivoimahan meillä jo toimii, Kotkaniemi päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle