Ässien Juhola ja Ruotsalainen taistelevat kisapaikasta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ruotsalainen on esiintynyt Suomen väreissä ennenkin.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Ässien hyökkääjäkaksikko Jouka Juhola ja Arttu Ruotsalainen ovat olleet joukkueensa nuoria väriläiskiä alkukaudella, vaikkei pistepussi olekaan karttunut hirvittäviä määriä. Nyt on edessä matka kohti Kanadaa ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoja.

Jouka Juhola ja Arttu Ruotsalainen lukeutuvat niihin pelaajiin, joiden on ehdottomasti taisteltava ja näytettävä kykynsä turnausta edeltävällä leirijaksolla, jotta lopullinen kisapaikka irtoaa. Siitä huolimatta molemmat pelimiehet ovat positiivisin mielin liikkeelllä.

− Tosi hyvä tunne on itsellä. Vähän sellainen odottava, tuumii Juhola tänään keskiviikkona alkavasta MM-kisamatkasta kohti Kanadaa.

Aivan eilisen teeren poikina matkalle ei lähdetä. Ainakin Ruotsalainen on melko kokenut matkaaja.

− Olen alle 16-vuotiaiden maajoukkueesta asti ollut tällaisilla reissuilla mukana. Olen kerran käynyt myös alkusarjakaupungissamme Montrealissa. Siinä vasta hieno kaupunki, hehkuttaa Ruotsalainen.

Seurajoukkueessa kuivaa − Leijonissa iso vaihde silmään

Ässien kaksikko ei ole tehopisteillä seurajoukkueessa mässäillyt. Ruotsalainen on tehnyt 22 ottelussa yhden maalin ja Juhola 25 ottelussa tehot 0+2.

Molemmat tiedostavat, ettei Nuorista Leijonista ehkä sitä ihan ykkösketjun paikkaa ole näköpiirissä, vaikka toinen ilmoittaakin vahvuuksikseen juuri kiekolliseen peliin liittyvät asiat.

− Henkilökohtaisesti on ollut vaikea kausi, enkä ole tehnyt juurikaan pisteitä. Joukkueen pelikin on mennyt vähän vuoristorataa, pohtii Ruotsalainen porilaisten alkukautta.

− Tuon Suomen joukkueeseen kiekollista osaamista ja kykyä tehdä pisteitä. Taidan myös sekä yli- että alivoimapelaamisen.

Juhola puolestaan lupaa sinivalkoisiin väreihin sonnustautuessaan periksiantamattomuutta.

− Olen mielestäni klassinen voimahyökkääjä, joka pelaa suoraviivaisesti ja luistelee vahvasti molempiin suuntiin. Pyrin pelaamaan turvallista peruspeliä ja tekemään oikeita ratkaisuja, ruotii Juhola.

Jäällä kilpailua peliajasta − vapaa-ajalla rentoa yhteiseloa

− Tämä on varmasti aikalailla once in a lifetime -kokemus. Aiemmista maajoukkuekokemuksistani suurin osa on ollut melko samanlaisia. Ainoastaan Tšekissä jotkut pienemmät paikat eivät ole jääneet niin hyvällä mieleen, Juhola aprikoi.

Montrealissa porilaisjoukkueen kaksikko viettänee paljon vapaa-aikaa yhdessä. Molemminpuolinen huumori kukkii myös nuorukaisissa.

− Juhola on todella kovassa kunnossa. Hän on meidän joukkueen The Hulk − ja hän on asiasta hyvin tietoinen, naurahtaa Ruotsalainen.

Juhola pääsi iskemään pelikaverilleen kiperän kysymyksen vastapalloon.

Miten olet kehittänyt kuuluisan jalkamiinasi, Arttu?

− Noh... (vaivaantunutta naurua). Nuorempana katselin monia NHL-tähtiä ja heidän pelaamistaan. Sitten menin jäälle ja harjoittelin heidän harhautuksiaan todella paljon, Ruotsalainen toteaa.

Nähtäväksi jää, saako Ässien duetto Juhola−Ruotsalainen pelipaikkaa Jukka Rautakorven valmentamasta Nuorten Leijonien joukkueesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle