Ässien Bernard tyytyväinen jopa pisteeseen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Andreas Bernard torjui ottelussa 29 kertaa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Italia oli hieman yli minuutin päässä spektaakkelimaisesta kolmen pisteen voitosta Slovakiaa vastaan, mutta Libor Hudacek onnnistui tasoittamaan aikalisän jälkeen, ja jatkoajalla viivalaukaus maskin takaa yllätti Bernardin.

Jatkoaikatappiosta huolimatta Andreas Bernard oli tyytyväinen otteluun ja joukkueen ilmeeseen. 

− Ihan hyvä fiilis. Yksi piste saatiin kuitenkin matkaan, ja pisteet ovat tavoitteena joka ottelusta. Taistelimme todella hienosti tänään. Lopussa se ei vaan riittänyt voittoon, mutta kaiken kaikkiaan hyvä suoritus meidän leiriltä. Joskus voittoon tarvitaan onnea, ja lopussa Slovakialla oli sitä enemmän. Mutta ei voi mitään, huomenna on uusi peli ja uusi mahdollisuus.

Italia sinnitteli Slovakian mukana läpi ottelun ja nousi yllättäen ohi. Slovakian täysi painostus oli kuitenkin loppujen lopuksi liikaa saapasmaalle.

− Tiesimme, että he tulevat kovaa päälle. Aamulla katsoimme heistä videoita, kuinka kääntävät peliä. Puolustus oli kuitenkin meillä kunnossa tänään, Bernard lisäsi.

Jatkoaikamaali lähti siniviivalta Bernardin näkökannan ulkopuolelta, ja kiekko löysi tiensä maaliin maskin välistä. Bernard kuitenkin huomautti, että Italialle ilmaantui aiemmin läpiajosta mahdollisuus ratkaista ottelu, jonka Slovakian maalivahti Julius Hudacek torjui.

− Tällaisia nämä ratkaisut jatkoajalla ovat. Jos et itse käytä tilaisuutta, niin vastustaja käyttää.

Ottelussa tuli paljon laukauksia Bernardia kohti, mikä miellyttää italialaisveskaria. Alkujännitys kaikkosi nopeasti, ja yksikin piste ottelusta, jossa Bernard joutuu torjumaan paljon, antaa paljon itseluottamusta.

26-vuotias maalivahti on ollut Suomessa oppimassa ammattilaiskiekkoilijaksi kahdeksan vuotta, ja Bernard purskahti nauruun kuullessaan, että hän osaa paremmin suomea kuin moni porilainen.

− Tykkään opiskella kieliä, ja ehkä osasyynä oli sekin, kun silloin A-juniorit eivät paljoa osanneet englantia, niin oli vähän pakko opetella suomen kieli, Bernard nauroi.

» Lähetä palautetta toimitukselle