Ässät-hyökkääjä Matias Varttinen: "Oulussa pitää olla valmiimpia"

LIIGA / Haastattelu
Matias Varttinen on ollut pudotuspeleissä hyvässä vauhdissa, vaikka tehopisteet ovatkin miestä vielä väistelleet.
Kuva © Mikko Ruohola <mikko@ruohola.org>
Ässät onnistui tasoittamaan ottelusarjan Kärppiä vastaan torstai-iltana Porissa. Patapaitojen jatkoonmeno edellyttää kuitenkin vähintään yhtä voittoa myös Oulusta, ja sitä lähdetään Matias Varttisen mukaan hakemaan selvillä keinoilla.

Ottelusarjan ensimmäiset pelit ovat olleet kotijoukkueiden juhlaa: Kärpät oli Oulussa tiistaina selvästi parempi, kun taas torstaina Porissa marssittiin Ässien komennossa. Patapaidat menivät raikkain ottein avauserässä peräti 3−0-johtoon, mutta aivan kolmannen erän loppuhetkillä Kärpät iski kaksi maalia tehden pelin vielä jännittäväksi.

− Hyvä alku meillä oli, mutta lopussa sitten annettiin turhaan tilaa Kärpille ja löysättiin, ässähyökkääjä Matias Varttinen kommentoi torstaista kohtaamista.

Sarjan ensimmäisessä ottelussa Oulussa porilaisten peli "jäi vähän piippuun", mutta mitään joukkue ei varsinaisesti lähtenyt muuttamaan jatkoa ajatellen.

− Emme itse pelissä tehneet mitään toisin esimerkiksi torstaina, mutta panostimme siihen, että olemme valmiimpia ja yritämme enemmän, Varttinen kertoi.

Vastustajaansa Kärppiä ässähyökkääjä kuvailee liikkuvaksi ja taitavaksi joukkueeksi, mutta keinot tarvittavaan yhteen voittoon Oulussa ovat selvillä.

− Torstain kotipelistä pitää ottaa hyviä asioita mukaan ja keskittyä pelaamaan omaa peliä, Varttinen painotti.

Ottelusarjan voitot ovat nyt tasan 1−1, ja lauantaista odotetaan jälleen tiukkaa vääntöä.

− Oli tärkeää saada heti kotona sarja tasoihin, sillä nyt on sitten helpompi lähteä kääntämään koko hommaa meille, Varttinen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle