KÄR - HPK
WSH - CAR 2.00

Éric Perrin jätti kaikkensa kaukaloon: "Olen kiitollinen, että saan päättää urani omilla ehdoillani"

LIIGA / Haastattelu
Éric Perrin nautti näkyvästi viimeisistä peleistään Hippoksella.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

JYPissä yhteensä seitsemän kauden ajan pelannut Éric Perrin pelasi perjantai-iltana viimeisen runkosarjaottelun Hippoksella. Ottelun lopussa Perrin sai koskettavat kunnianosoitukset JYPiltä ja seuran kannattajilta.

– Varmasti kaikki haluavat lopettaa haluamallaan tavalla, eikä sitä suoda läheskään kaikille pelaajille. Olen kiitollinen, että saan päättää urani omilla ehdoillani.

1–4-tappio Kärppiä vastaan kuvasti hyvin koko hurrikaaniseuran kautta. Kaiken kokenut Perrin oli myös luonnollisesti pettynyt joukkueensa suorituksiin.

– Kautemme on tietysti ollut pettymys. Koppimme on kuitenkin täynnä korkean tason ammattilaisia, joten tulos on siihen nähden ollut huono. Itseluottamus on koko kauden ollut suurin ongelmamme.

"Mistään ei jäänyt vajaaksi"

Ottelun loppuhetkillä tunteet valtasivat Perrinin ajatukset. Erityisesti Perrin nosti esiin perheensä merkityksen urallaan.

– Mietin, että tämä ilta oli omistettu urani muistamiselle. Olin hyvin kiitollinen kaikille, mutta eritoten perheelleni.

– Vaimoni on ollut tukenani lähes 20 vuotta 22 vuotta kestäneestä urastani. On uskomatonta, mitä hän on joutunut uhraamaan pelaamiseni eteen. Siirtymiset kaupungista kaupunkiin ja muuttorallit kausien alkaessa ja päättyessä ovat kuluttavia. Tietysti täytyy olla myös kiitollinen vanhemmilleni, jotka mahdollistivat jääkiekkourani.

JYPin todella huonosta kaudesta huolimatta Perrin täytti paikkansa upealla tavalla. Tehot 15+18=33 kertovat oleellisen Perrinin taidoista vielä 43-vuotiaana.

– Tunnen, että mistään ei jäänyt tällä kaudella vajaaksi. Olen saavuttanut rajani tämän kauden jälkeen, enkä voi yhtään hävetä mitään, mitä olen saanut aikaan.

Lopuksi Perrin vielä kumartaa syvään jyväskyläläiselle yleisölle.

– Suuren suuri kiitos JYPin kannattajille. Kiitos muistoista, tuesta ja mukanaolosta vaikeina aikoina. Kannattajat olivat syy, miksi palasin tänne vuonna 2010 ja miksi olen nauttinut niin suuresti tästä lajista ja Suomessa elämisestä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle