Ässien apuvalmentajat: "Ajoin ensimmäistä kertaa itse Poriin − Opettelin sapattivapaan aikana lisää pelistä"

LIIGA / Haastattelu
Saku Martikainen, Pasi Arvonen ja Seppo Vihelä täydentävät Ässien valmennusviisikon. Kuvasta puuttuvat päävalmentaja Ari-Pekka Selin ja maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl.
Kuva © Esko Kallioniemi
Harva projekti alkaa niin kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä kuin Porin Ässien uuden valmennusryhmän työ. Jokainen pääsee hyödyntämään omia vahvuuksiaan ja oppimaan uutta.

Joskus on kliseemäisesti todettu, että aloitetaan uusi projekti täysin tyhjältä pöydältä ilman mitään menneisyyden rasitteita. Porin Ässien kohdalla kehitysjohtaja Tommi Kerttula korostikin haluttomuutta takertua menneeseen, mikä on täysin ymmärrettävää.

Jumbosija kehnolla pistesaldolla ei ole asia, johon Porissa mielellään kukaan enää palaa.

Päävalmentaja Ari-Pekka Selinin avuksi koottu ryhmä on jääkiekkoilulliseen kokemukseensa nähden yllättävänkin tuntematon toisilleen. Vain Selin ja Pasi Arvonen ovat työskennelleet yhdessä yhden HPK-kauden ajan, muuten väki tapasi toisensa ensimmäistä kertaa yhteisen tiedotustilaisuuden merkeissä sunnuntaina 7. huhtikuuta.

Saku Martikaisen kokemus on jo aika harvinainen 40-vuotiaalle kiekkoihmiselle.

− Ajelin eilen (sunnuntaina) elämäni ensimmäistä kertaa itse Poriin. Kiekkoihmisiä tunnen kyllä täältäkin, mutta jääkiekon ulkopuolelta en ketään. Olen kuitenkin luonteeltani utelias, joten suhtaudun tähän innolla, Martikainen hymähti.

Jaakko Rosendahl ja Seppo Vihelä kuuluivat jo viime kaudella joukkueen valmennustiimiin.
Jaakko Rosendahl ja Seppo Vihelä kuuluivat jo viime kaudella joukkueen valmennustiimiin.
Kuva © Esko Kallioniemi

Sekä Arvonen että Martikainen ottivat Ässien tarjouksen vastaan suhteellisen lyhyen harkinnan jälkeen. Molempien sopimukset ovat kaksivuotiset.

Liigajoukkueen päävalmentajuudenkin jo kokenut Arvonen hyppäsi patapaattiin välivuoden jälkeen, kun taas Martikainen johdatteli Bluesin A-nuoria kuluvalla kaudella.

− Olin vuosina 2008-12 Bluesin C- ja B-nuorten päävalmentajana, ja varmaan omat vahvuuteni ovat olleet nuorten pelaajien kanssa työskentelyssä. Odotan kuitenkin jo kokeneiden pelaajien kohtaamista ja uskon, että pystyn itse oppimaan heiltä paljon uutta. Yksi kausi meni Espoo Unitedissa apuvalmentajanakin.

− Selinin kanssa kävimme syömässä sipulipihviä ja juttelimme elämästä ja vähän jääkiekostakin, Martikainen totesi.

Arvonen on porilaisseuran mittarilla kokenut apuvalmentaja, sillä vähemmällä rutiinilla on patapaitoihin valittu pääkäskijöitäkin.

− Minun vahvuuteni on itse peliin liittyvissä asioissa, ja niistä on kertynyt kokemusta niin pää- kuin apuvalmentajanakin. Sapattivapaalla opiskelin vielä lisää pelistä. Kerttula on tehnyt hyvää työtä kootessaan tätä ryhmää, jokaisen vahvuuksia on mietitty tarkasti, Arvonen kiitteli.

Porilaisille tutumpi kaksikko jatkaa uusien tulokkaiden rinnalla. Seppo Vihelä toimi joukkueen fysiikkavalmentajana jo Pekka Rautakallion valmennusryhmässä, ja maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin sopimus jatkuu jo ennestään kevääseen 2020 asti. Vihelä oli mukana myös viime kaudella Pasi Kaukorannan johtamassa ryhmässä.

Vihelän päätoiminen pesti on yksivuotinen.

− Täysipäiväinen pesti auttaa siinä, että pystyn olemaan enemmän läsnä niin reissuilla kuin täällä arjessakin. Olen lähellä auttamassa, kuulen juttuja ja pystyn keskustelemaan pelaajien kanssa enemmän, Vihelä sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle