Ässien Spinkit saivat aikaan ihmeen Porissa: "Ihmiset ovat tulleet esittäytymään ja kertomaan olleensa faneja jo pitkään"

LIIGA / Haastattelu
Tylor Spink on päässyt pelaamaan muidenkin kuin veljensä kanssa, sillä Tyson Spink kuntoutunee joulutauon tuntumassa.
Kuva © Saana Hakala
Tylor Spink on pelannut suurimman osan urastaan yhdessä kaksoisveljensä kanssa. Kanadalaishyökkääjät viettävät joulunsa Porissa ja Helsingissä, vanhempien on tarkoitus vierailla Suomessa uudestaan kevätkaudella.

Jäyhää porilaista on hankala saada spontaanisti puhumaan tuntemattomille ihmisille, varsinkaan jos rentoa small-talkia pitäisi vielä käydä jollain muulla kuin äidinkielellä. Porin keskustassa asuvat Tyson ja Tylor Spink ovat kuitenkin onnistuneet jossain, minkä saattoi luulla olleen mahdotonta.

− Kaupoissa ja kahviloissa useat ihmiset ovat huomanneet meidät ja tulleet juttelemaan. He ovat esittäytyneet ja kertoneet olleensa intohimoisia faneja jo vuosien ajan, Tylor Spink hymähti.

− Pori on aika pieni kaupunki, ja on todella hienoa, että meillä on kannattajia, jotka elävät tiiviisti mukana sekä hyvinä että huonoina hetkinä.

Spinkin veljekset ovat kotoisin Ontarion Williamstownista, mutta Suomeen ja Liigaan he saapuivat Ruotsin Örebrosta. Tutustuminen eurooppalaiseen elämäntyyliin ja myös jääkiekkoiluun on auttanut sopeutumisessa Poriin.

− Kun menimme Örebrohon, jouduimme tietysti tottumaan eroon kodista, perheestä ja ystävistä, joten silloin meillä oli jonkunlainen tunnusteluvaihe. Samoin kesti aikansa tottua ruotsalaiseen pelityyliin, sillä se poikkeaa paljon Pohjois-Amerikan sarjoista. Mitään pahaa sanottavaa sieltä ei jäänyt, kaikki asiat hoidettiin kyllä hyvin.

Sarjoista puheen ollen, Spink antaa suhteellisen mairean arvion Suomen pääsarjasta.

− Liiga on tasoltaan melko lähellä SHL:ää. Tiesin kyllä, mikä odottaa Suomessa.

Spinkit ovat yliopistopeliensä jälkeen kiekkoilleet enimmäkseen ECHL:ssä. Veljesten ero on ollut siinä, että Tylor on käynyt toisinaan lyhyillä lainapesteillä myös AHL:ssä. NHL:n farmin farmissa on tulosta syntynyt, ja kuten kaksosten tyyliin sopii, maltillisella erolla veljen pistesaaliiseen.

Tylor Spink kaipasi ensimmäiseltä Liiga-kautensa puolikkaalta enemmän tehoja, mutta näki myös positiivisia asioita joukkueen pelaamisessa. Velipoika Tyson Spink on ollut yhdeksän ottelua sivussa loukkaantumisen takia, mutta Tysonin arvioidaan kuntoutuvat joulutauon aikana.

Sillä välin Tylor Spinkistä on tullut joukkueensa paras pistemies.

− Tämä oli hyvä kauden puolikas. Olemme pystyneet kehittämään peliämme ja osoittaneet, että kun kaikki ovat täysillä mukana, voimme pärjätä kaikkia vastaan.

− Ainahan se kovaa, kun toinen meistä loukkaantuu, mutta se kuuluu jääkiekkoon. Olemme hyviä yhdessä, mutta hyviä myös erikseen. Tysonin poissaolon aikana olen päässyt hiomaan kuvioita muiden pelaajien kanssa.

Veljekset asuvat yhdessä, joten he viettävät pitkälti vapaa-aikansakin keskenään. Kaksosten vanhemmat kävivät kulttuurimatkalla Suomessa syksyllä, mutta joulutauon lyhyyden takia vierailu puolin tai toisin joulunviettoon ei ole toimiva vaihtoehto.

− Valmistamme Tysonin kanssa oman jouluateriamme. Ehkä poikkeamme myös Helsingissä. Meille annettiin mahdollisuus käydä kotona, mutta ei se olisi ollut kaikkine matkusteluineen ja aikaeroineen järkevää, Tylor Spink hymyili.

− Vanhempamme olivat ensimmäistä kertaa Suomessa ja viihtyivät luonamme. Tauko oli siinä vaiheessa pidempi, joten kävimme Helsingissä ja he pääsivät ensimmäistä kertaa saunaankin.

Tauko sisältää sääntömääräiset vapaat, mutta harjoitukset jatkuvat vielä KooKoo-ottelun jälkeisenä aamuna kello 9.30. Hiottavaa on muun muassa ylivoimapelissä, johon keskiviikon peli osittain ratkesi.

− Se oli kuitenkin vain yksi peli, joten en näe, että meillä on ylivoimapelissämme suurta ongelmaa. Siellä oli joitakin pomppuja sinne tänne, nyt se vain meni ilman tulosta. Heikon alkukauden jälkeen olemme saaneet ylivoimamme toimimaan, ja nyt on tärkeää, että ei päästä suuntaa kääntymään uudelleen alaspäin, Tylor Spink kiteytti.

» Lähetä palautetta toimitukselle