Ässien Peter Tiivola historiallisen huonosta kaudesta: "Tällaista en halua kokea enää urani aikana"

LIIGA / Haastattelu
Peter Tiivolalle kausi 2018-19 jätti lähinnä taistelutahtoa ja menestymisen nälkää.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Yksi Ässien historian surullisimmista kausista on päätöshetkillään. Patapaatti lipuu ulapalle suhteellisen murheellisissa tunnelmissa ainakin matkustajien osalta. Ässät teki itselleen ikävän liigaennätyksen 60 runkosarjapelin aikakaudella.

− En halua tällaista kuraa kokea enää urani aikana uudestaan. Tämä oli pohjakosketus Porin Ässiltä.

Rauman Lukosta patapaitojen riveihin kaksivuotisella sopimuksella siirtynyt Peter Tiivola kiteytti koko porilaisjoukkueen tunnelmat. Joukkue kiitti kannattajiaan ottelun jälkeen osittain haikeissakin tunnelmissa, sillä osalle pelaajista runkosarjan toiseksi viimeinen peli oli viimeinen kotipeli Porissa ainakin hetkeen aikaan. Hymyyn ja hyväntuulisuuteen ei ollut aihetta kenelläkään, ainakaan peliesitysten osalta.

Ilves oli parempi Ässien kauden viimeisen kotiottelun avausminuuteilta asti, eikä tapahtuman kulku muuttanut suuntaansa missään vaiheessa.

Tiivolan osalta matka ässäorganisaatiossa jatkuu, sillä hänen sopimuksensa kattaa myös kauden 2019-20.

− Tästä jäi niin paljon nälkää kaikille täällä jatkaville pelaajille, että ensi vuonna pystymme varmasti parempaan suoritukseen, Tiivola totesi.

− Oma kauteni on ollut yhtä vuoristorataa. Pari pahaa loukaantumista vaikeuttivat alkupuolta, ja poissaoloni aikana myös koko joukkueella meni huonosti.

Tiivolan tilastoista löytyy yksi erikoisuus. Mikäli 25-vuotias ässäsentteri jää kauden päätöspelissä Helsingissäkin pisteittä, kyseessä on kolmas peräkkäinen kausi, kun hänen saldokseen kertyy juuri 25 tehopistettä. Ottelumääriin suhteutettuna tahti on ollut parempi kuin Tiivolan Lukko-kausien aikana.

Onko asiaan kiinnitetty huomiota?

− En ole tuota miettinyt, lähinnä olen keskittynyt pelaamiseeni. Tehopisteitä kertyi varsinkin Sakari Salmisen ja Jarno Kärjen kanssa, sillä pystyimme luomaan valtavan määrän maalipaikkoja.

Mainittujen ketjukavereiden myynnin jälkeenkin Tiivola on saanut pelata isossa roolissa ja hyvässä ketjussa. Kaiken alakulon keskellä kolmikko Mikko Salmio − Tiivola − Otto Kivenmäki nosti pelaamisensa tasoa.

Ketjun nuorin lenkki, Kivenmäki, haki vauhtia nuorten SM-liigasta ja nappasi sen jälkeen vastuullisen roolin loppukauden ajaksi.

− Salmion ja Kivenmäen kanssa on hyvä pelata. Varsinkin Otto oppii joka päivä jotain uutta, ja hän näkee koko kentän todella hyvin, Tiivola kiitteli.

Padan ykkössentteri vaatii itseltään ja koko joukkueelta nähtyä enemmän, eikä turhaan. Tiistain Ilves-tappion myötä varmistui se, että Ässät teki itselleen epämiellyttävää liigahistoriaa 60 ottelun runkosarjan aikana.

Ennen kuluvaa kautta heikoin suoritus oli KalPan 51 sarjapistettä kaudella 2013-14. Luultavasti Ässät pystyy parantamaan, ja kaikkien ennusteiden mukaan Tiivola tekee vähintään 25 pistettä kauden aikana. Varaa toki on enempäänkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle