Ässävalmennus kehuu nuorta lupaustaan: "Näyttää kuin hän olisi pelannut 200 liigapeliä"

LIIGA / Haastattelu
Aleksi Varttinen on murtautunut tämän kauden ässäpakistoon.
Kuva © Teemu Grönroos
Vaikka Porin Ässillä on menossa vaikea kausi, tulevaisuuden näkymiä kirkastavat taustalla kehittyvät seuran omat juniorit. Aleksi Varttinen nousi Liiga-tasolle nopeammin kuin uskottiin.

− Seuralla on valoisa tulevaisuus ainakin pakkien osalta, kun sieltä on nousemassa Aleksi Varttisen ja Niklas Peltomäen kaltaisia pelaajia. Varttinen näyttää siltä, että hän olisi pelannut 200 peliä Liigassa. Peltomäki teki virheen, mutta jokainen saattoi nähdä, miten hyvin hän nousi siitä.

Ässien päävalmentajan Pasi Kaukorannan analyysi tiivistää tavan, jolla patajuniorit ovat täyttäneet paikkansa liigajoukkueessa. Tosi asiassa Ilves-ottelu oli Varttisen Liiga-uran kuudestoista.

21-vuotias, Eurasta kotoisin oleva Varttinen ei ole ollut uusi näky Ässien vahvuudessa. Koko kesän 2018 Varttinen pääsi harjoittelemaan porilaisten edustusjoukkueen kanssa, mutta siinäkään vaiheessa nykytilannetta eivät olisi kaikki uskoneet toteutuvaksi. Siis vielä tässä vaiheessa.

Aivan täysin niin ei tehnyt puolustaja itsekään.

− Odotin kyllä sitä, että pääsen haistelemaan liigatunnelmaa jossain vaiheessa. Hyvin olen pystynyt pelaamaan, eikä ole valmennuksen suunnalta ainakaan kuulunut, etteivät olisi minuun tyytyväisiä, Varttinen arvioi.

− Ässien junioripolkua on ollut hyvä taivaltaa isoveljen (Matias Varttinen) perässä. Lisäksi olen saanut harjoitella terveenä.

Kuluva kausi on neljäs ja samalla viimeinen, kun vuonna 1997 syntynyt Varttinen on voinut olla mukana Ässien A-nuorten joukkueessa. Nuori puolustaja on saanut täydessä rauhassa kehittyä tasolle, josta patapaidat pääsevät tällä hetkellä nauttimaan.

Joskus nuoren pelaajan kohdalla yksi seurasiirtokin voi olla merkityksellinen, vaikka se ei osuisi edes omalle kohdalle. Jyri Marttisen lokakuinen paluu Lukosta Ässiin merkitsi luonnollisesti eniten Marttiselle itselleen, mutta myös Varttinen on päässyt osalliseksi Porissa pitkään pelanneen konkarin avusta.

− Pari peliä Jyri on nyt ollut pois, mutta on ollut todella hienoa päästä pelaamaan hänen kanssaan. Sieltä tulee neuvoja ja vinkkejä, ja hän on ollut minulle todellinen isähahmo.

Yksi Varttisen tavoittelema rajapyykki jäi vielä harmittavan lähelle.

− Avausmaali Liigassa saa vielä odottaa aikaansa. Tällä kerralla veto kimpoili ylärimasta jonnekin, Varttinen harmitteli.

Varttinen on todennut parhaaksi tyyliksi edetä peli kerrallaan ilman tarkempia odotuksia. Paineeton suhtautuminen tulevaisuuteen on kantanut tähän asti, eikä ole syytä olettaa, miksi niin ei kävisi jatkossakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle