Ässät urakoi Tampereella alivoimaa − Peter Tiivola: "Linjatuomari myönsi, että siinä tapahtui hänen virheensä"

LIIGA / Haastattelu
Peter Tiivola toivoi omiensa hyökkäyspelaamiseen lisää virtaa.
Kuva © Teemu Grönroos

26-vuotias keskushyökkääjä Peter Tiivola oli Ilvekselle kärsityn 0−2-tappion jälkeen tyytymätön etenkin Ässien avauserään, jossa Ilves vei peliä mielin määrin.

− Puhuimme ensimmäisellä erätauolla pukukopissa, ettemme voi enää menettää kiekkoja puolustusalueen siniviivalla. Ensimmäisessä erässä Ilves sai riistoja ja sitä kautta hommattua meille monta jäähyä.

Ensimmäisen erätauon palopuheet auttoivat Ässiä. Joukkue sai selvästi enemmän otetta pelistä.

− Toisesta erästä alkaen pelasimme kiekon paremmin pois puolustusalueeltamme ja pääsimme pyörittämään hyökkäyspäähän. Pysyimme kiekossa paremmin, mutta tänään hyökkäyspelaamisemme oli kuitenkin kaikkiaan heikkoa.

Ässät sai lauantaina seitsemän kaksiminuuttista, Ilves vain kaksi. Ässät ei kuitenkaan päästänyt alivoimalla maaleja, joskin Ilveksen 1−0-maali syntyi juuri Ässät-jäähyn umpeuduttua.

− Tiesimme, että Ilves on hyvä ylivoimajoukkue. Emme voi ottaa niin montaa jäähyä kuin tänään, mutta tapoimme jäähyt hyvin. Oli sauma voittaa, mutta näin kävi tällä kertaa.

− Oli siinä pari sellaista jäähyä, joita ei ehkä olisi tarvinnut viheltää. Saimme toisessa erässä joukkuerangaistuksen liian monesta pelaajasta, mutta linjatuomari myönsi, että siinä tapahtui hänen virheensä. Näitä sattuu välillä tuomareille.

− Toisaalta varsinkin ensimmäisessä erässä olimme perässä ja otimme jäähyjä. Siinä Ilves varmasti ansaitsi ylivoimansa.

Tiivola hyökkäsi Ilvestä vastaan Otto Kivenmäen ja Lenni Killisen keskushyökkääjänä.

− Oli aika rikkonainen peli, joten emme päässeet pelaamaan juurikaan tasakentällisin. He ovat hyviä nuoria ja lupaavia pelaajia. Torstaina Jukureita vastaan Otto teki pari hienoa maalia, kehuu Tiivola, joka itse teki torstain 5−1-voitossa tehot 0+3.

Ässät jatkaa pelejään keskiviikkona kotonaan Pelicansia vastaan. Tiivolalla on selvät sävelet seuraavaan otteluun.

− Lähdemme parantamaan hyökkäyspeliämme. Silloin vastustaja joutuu rikkomaan ja pääsemme ylivoimille. Keskiviikkona me emme saa ottaa niin paljon jäähyjä kuin tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle