Ässät-sarjassa tehot 2+5 merkkauttanut Matias Mäntykivi: "Osoitettiin, että pystymme vastaamaan kovaan fyysiseenkin peliin"

LIIGA / Haastattelu
Matias Mäntykivi oli yksi Ilveksen onnistujista Ässät-sarjassa kovilla tehoillaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Matias Mäntykiven peli oli alkukaudesta hänen mukaansa välillä aika vaikeata ja hän turhautui tehottomuuteen liian helposti. Vuodenvaihteen jälkeen tahti on ollut toinen ja Ässiä vastaan onnistumisia tuli paljon.

Matias Mäntykivi siirtyi viime kaudeksi Ilvekseen ja ura on ollut nousukiitoa Tampereella. Kasvattajaseurassaan SaiPassa peliminuutit jäivät pieniksi ja sitä kautta tehotkin vaatimattomiksi.

− Olin kovin yllättynyt, kun Ilvekseen siirryttyäni sain heti paljon vastuuta ja muun muassa ylivoima-aikaa. Sitä kautta itseluottamus kasvoi ja onnistumisia alkoi tulla. Itseluottamushan on jääkiekossa todella iso asia.

Tuolla kaudella 21−22 Mäntykivi teki 31 pistettä, joten odotukset tähän kauteen olivat kovat. Alkukausi oli kuitenkin vaikeampaa ja Mäntykivi totesikin, että turhautui liian helposti, kun tehoja ei tahtonut tulla. 

− Lopetin murehtimisen ja aloin mennä peli kerrallaan. Niinpä onnistumisia alkoi onneksi tulla.

− Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen kauteen tähän asti ,eli voi sanoa kauden olleen plus-merkkinen.

Ässät-sarjassa Ässät yritti horjuttaa taitavaa Ilvestä kovalla taklauspelillä. Usein Ässät pelasi myös sääntöjen rajamailla olevaa peliä.

Ilves ei tästä hätkähtänyt, vaikka joukkue ensimmäisessä Porin-pelissä olikin välillä liemessä porilaisten fyysisen pelin kanssa.

− Osoitimme, että pystymme vastaamaan fyysiseenkiin peliin ja meitä ei sillä horjuteta. Ässät pisti meidät kyllä kovaan testiin, mutta olimme parempi joukkue ja onneksi saimme katkaistua sarjan nyt ja ei tarvinnut mennä enää Poriin.

Viidennestä kohtaamisesta Mäntykivi löysi paljon parannettavaa.

− Aloitimme hyvin ja hallitsimme peliä selkeästi. Toinen erä oli hyvä ja väsytimme hyvin vastustajaa. Kolmannessa erässä sitten tuli liikaa jäähyjä ja muutamia merkkausvirheitä, mutta tärkeintä oli tietysti, että voitimme.

Kysyttäessä toivevastustajasta välieriin Mäntykivi totesi, että jos vastustaja tulee KalPa-Pelicans-sarjasta, niin kumpi tahansa tuleekin, vastassa on heidän kaltainen hyvin luisteleva ja työteliäs joukkue. Sinällään vastustajalla ei ole Mäntykiven mukaan väliä.

Lopuksi Mäntykivi muistaa mainita, kuten järjestään Ilves-pelaajat haastatteluissa, fanien merkityksen.

− Kaikki tietävät, että meillä on sarjan ykkösfanit. Kotipeleissä on huikeat yleisömäärät, kuten tänäänkin ja todella hieno on ollut huomata valtavat fanimäärät vieraspeleissäkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle