Älykäs Tappara, rauhallinen Mäntylä − "Ei voi alkaa hölmöilemään, kun pelataan voitosta"

LIIGA / Haastattelu
Kokemus paistoi Tuukka Mäntylän pelistä
Kuva © Jarno Hietanen

Reilun viikon huilannut Tappara tuli ensimmäiseen välieräotteluun tunnustellen. Tuukka Mäntylä ei nähnyt hieman pidemmällä lepoajalla olevan mitään merkitystä vastustajaan nähden. 

− HPK huilasi lähes yhtä pitkään kuin me. Alku oli molemmilta tunnustelevaa. Tietysti tämä oli sarjan ensimmäinen peli ja voitosta pelataan, Mäntylä mietti.

"Ilmaisia paikkoja siellä ei saanut"

Mäntylän mukaan molemmat joukkueet puolustivat erittäin hyvin. Hyökkääjiltä pelattiin tila pois kentän molemmissa päissä. 

− Näissä peleissä yritetään scoutata vastustaja ja etsiä kikkoja puolustuksen rikkomiseksi. HPK oli tehnyt hyvää työtä siinä missä mekin. Paikkoja tulee molemmin puolin, mutta puolustus onnistui tänään molemmilla hyvin. Ilmaisia paikkoja siellä ei saanut, Mäntylä totesi.

Mäntylä pelasi hyvin kentän molemmissa päissä toimittaen kiekkoa muutaman kerran HPK-vahti Emil Larmin suojiin asti. Rauhallisesti ja varmasti pelannut Mäntylä kertoi pelin tuntuneen omalta osalta hyvältä, mutta kiitosta sai koko joukkue.

− Kaikki pelaa mielestäni hyvää lätkää tällä hetkellä. Heikkoja lenkkejä ei joukkueessa ole.

"Heikkoja lenkkejä ei joukkueessa ole"

Kiitosta heltisi myös vastustajalle. Mäntylä kehui HPK:n nippua taitavaksi ja hyvin luistelevaksi joukkueeksi, jonka kanssa saa olla koko ajan tarkkana. Mäntylä oli Tapparan kokoonpanossa jo 2003, kun joukkueet viimeksi kohtasivat välierissä, mutta pakin muisti ei riittänyt vertailemaan sen ajan vastustajaa nykyiseen.

− Hyvä kun tässä eilisen päivän muistaa, totesi Mäntylä pilke silmäkulmassa.

Pudotuspelien erikoisuuksia

Pitkän kauden ja erityisesti tiiviin playoff-kevään aikana pelaajien kunto ja kantti joutuu kovalle koetukselle. Kokeneelle puolustajalle tämä ei tunnu olevan mikään ongelma.

− Jääkiekon ehdoilla mennään. Päivät pitenee ja aurinko paistaa, niin tämä on aika hienoa hommaa. Mieluummin olen jäällä kuin juoksen pururadalla, Mäntylä naureskeli.

Hakametsän lehterit eivät olleet torstain ottelussa läheskään täynnä. Vastaava ilmiö näkyi päivää aiemmin Oulussa. Kentällä tämä ei konkaripakin mukaan kuitenkaan näy.

"Päivät pitenee ja aurinko paistaa, niin tämä on aika hienoa hommaa"

− Ei se peliin vaikuta, mutta tietysti sitä toivoisi, että yleisö löytäisi näihin peleihin. En tiedä sitten, onko kelit liian hyvät, että porukka ulkoilee, Mäntylä pohti.

Playoffeissa kokemus nousee usein esiin, mutta tänä keväänä kokeneet pelaajat ovat esiintyneet erilaisissa rooleissa. Moni pitkän linjan pelimies Jussi Jokista myöten on saanut Liigan kurinpidolta pelikieltoja, mutta vastaavasti koiruuksistaan tunnettu Mäntylä on pysynyt poissa pahanteosta, jos mukaan ei lasketa törmäilyä Lukon maalivahdin kanssa.

Mäntylä oli yhtä hymyä avausvoiton jälkeen
Kuva © Jarno Hietanen

− Tuskin kukaan on pelikieltoja tarkoituksella ottanut. Kun mennään täysillä, joskus sattuu vahinkoja. Näissä peleissä jokainen jäähy voi maksaa voiton. Täytyy olla tarkkana, ettei käänny joukkuetta vastaan. Sen verran taklataan kuin jääkiekkoon kuuluu, mutta mitään tarkoituksenhakuista siellä ei ole. Kun voitosta pelataan, ei voi alkaa hölmöilemään, Mäntylä analysoi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle